Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

9 Nisan 2012 Pazartesi

6 Nisan Smackdown Kısa İnceleme


Resim

Şovu açan isim Otunga oluyor ve John Laurinaitis'i çağırıyor. Ringde bir süre konuştuktan sonra Teddy Long'u çağırıyorlar ve alay konusu ediyorlar. JL artık kendisinin GM olduğunu hiç zorlanmadan bunu yaptığını söylüyor. Bu gece için de bir 2on1 Handicap maç ayarlıyor.Ayrıca Kane vs Randy maçının No DQ olduğunu belirtiyor.

Mark Henry & David Otunga vs R-Truth

Otunga ile Truth başlıyor , Truth üstünlük kuruyor fakat Otunga hemen tag veriyor. Mark Henry fazla zorlanmıyor Truth karşısında ve WSS yapıyor. Tam tuş edecekken Otunga tag istiyor ve Mark Henry sinirlenerek tag veriyor ve Otunga tuş ediyor.O sırada ateş pyroları patlıyor ve Kane geliyor. Randy Orton ile WrestleMania Re-Match'ı var.

Kane vs Randy Orton

Yumruklaşmaların ardından Kane üstün hale geliyor ve kavga ring dışına çıkıyor. Kane WM'da olduğu gibi çoğu zaman üstünlüğünü koruyor.Randy , ringde üstünlüğü sağlıyor ve Kane'e sandalyenin üstüne doğru DDT yapıyor. İlerleyen dakikalarda Kane Chokeslam deniyor ama Randy kurtuluyor Kane'i köşeye doğru itiyor ve Kane arkasını döner dönmez RKO'yu yapıştırıyor ve tuş ediyor.

Barry Stevens Vs Ryback

Barry Stevens adlı adam bir süre promo kesiyor arka alanda güreşçiler onunla dalga geçiyor. Bir müzik çalıyor ve Ryback return yapıyor. Kolay bir şekilde maçı kazanan isim oluyor.

Daniel Bryan ve AJ Lee geliyorlar. Daniel Bryan yenilgisinden onu suçlu tutuyor ve ringden kovuyor. AJ ağlayarak ringi terk ediyor.

Big Show vs Heath Slater

Big Show üstün başlıyor. Konuk Spiker olarak Cody Rhodes yer alıyor. Big Show üstün götürdüğü maçı ChokeSlam ile kazanıyor. Ardından Cody ringe girmeye çalışıyor ama Show izin vermiyor . Ardından Slater'a bir KO Punch yapıyor ve Cody'e göz dağı veriyor.

Nikki Bella vs Beth Phoenix

Müstakbel Face Divamız Nikki Bella ringe geldikten sonra Holla çalıyor ve Kelly'de ring kenarında durmak için geliyor. Nikki Bella maçı Bella Buster ile kazanıyor.

-FCW'da debut yapmış olan Damien Sandow , Backstage'de promo kesiyor.

Alberto Del Rio Vs Sheamus

Eğer bu maçı ADR kazanırsa Extreme Rules'da Sheamus ile bir WHC maçına çıkmaya hak kazanacak. Güzel ortada geçen bir maç izliyoruz .Sheamus bir sandalye alıyor ama hakem ondan almaya çalışıyor. Ayrıca bu maçta Brouge Kick yapması yasak. Sheamus sandalyeyi bırakmayınca hakem DQ veriyor . Ardından Hakem'e Brouge Kick yapıyor Sheamus. ADR Extreme Rules'da WHC maçına çıkmaya hak kazanıyor. Sheamus'ın sinirli bakışlarıyla şov sona eriyor.

Bahadır Macit'in Kaleminden Rey Mysterio!


Hazırlayan: Bahadır Macit

Resim

Güreşçi: Rey Mysterio
Gerçek Adı: Óscar Gutiérrez
Doğum Tarihi: 11 Aralık 1974 (37 Yaşında)
Memleket: San Diego, California


Kariyerinin İlk Yılları


Rey Mysterio güreşe, 30 Nisan 1989'da 14 yaşında, Meksika'da başladı. Ayrıca amcası Rey Misterio Sr. tarafından eğitildi. İlk karşılaşmasını ''Colibri'' adı ile yaptı. Daha sonra 6-7 sene Meksika ve Japonya'da güreşti. Daha sonra 18 yaşında Box y Lucha Libre Mexico D.F. National Welterwight kemerinin zaferini yaşadı. 1992–1995 yılları arasında Asistencia Asesoría y Administración'da (AAA) da yer aldı ve Juventud Guerrera ile bir süre feudda bulundu. 1995–1996 yılları arasında Extreme Championship Wrestling'de bulundu. Kasım'da ilk defa burada gözüktü ve Psicosis'i mağlup etmeyi bildi. Daha sonra 1996 Mart'ta Juventud Guerrera ile bir 2/3 Falls maçı yaptı ama mağlup oldu.

WCW Zamanı!

Artık Rey Mysterio WCW'da idi. 1996–2001 yılları arasında burada bulundu. Rey Mysterio, Haziran 1996'da ilk defa World Championship Wrestling'de boy gösterdi. The Great American Bash'de WCW Cruiserweight kemeri için Dean Malenko ile karşılaşır ama galip gelemez. 1 Ay sonra, Temmuz'da Psicosis'i yenerek kemer için 1 numaralı aday oldu. Hemen ardından Temmuz'un 8'in de WCW Monday Nitro'da Dean Malenko'yu yendi ve ilk kez Cruiserweight Championship Title'ı kazandı. Önümüzde ki aylarda Rey Mysterio, kemerini Super Calo, Ultimo Dragon, Mr. JL, Juventud Guerrero gibi isimleri teker teker mağlup ederek kemerini korumayı başarır. Kemeri 3 ay elinde barındırır. Ama Ekim 1996'da Halloween Havoc'da kemerin eski sahibi Dean Malenko'ya mağlup olur ve kemeri ile vedalaşır. Rey Mysterio önümüzde ki aylarda Prince Laukea ile WCW World Television Championship için çekişmeye girer. Ama bu çekişmeden galip çıkamaz ve kemeri kazanamaz. Önümüzde ki süreçte nWo ile bir süre çekişme içinde yer alır. Daha sonra nWo üyesi Konnan'a bir Death match'da mağlup olur, önümüzde ki süreçte gerçek hayatta ki arkadaşı ve Cruiserweight Championship şampiyonu Eddie Guerrero ile çekişme içerisine girer. Daha sonra Halloween Hovac'ta Title vs Mask match'da Eddie Guerrero'yu mağlup eder ve 2. kez Cruiserweight Championship Title'ı kazanır. Ama Rey Mysterio, 10 Kasım 1977'de WCW Nitro'da kemerini Eddie Guerrero'ya tekrar kaybetti. Yine Kasım ayında Rey Mysterio ve Eddie Guerrero kemer için karşı karşıya gelirler ama Eddie Guerrero kemerini korur ve Rey Mysterio hüsran ile ayrılır. Daha sonra Cruiserweight Championship Title bir şekilde Juventud Guerrera'ya gitti, ama Rey Mysterio 16 Ocak 1998'de Juventud Guerrera'yı mağlup etti ve 3. kez Cruiserweight Championship Title'ı kazandı. Ama şanssızlıklar Rey Mysterio'yu bırakmadı ve Rey Mysterio 9 gün sonra kemerini Chris Jericho'ya karşı kaybetti. Ardından 1 ay sonra Chris Jericho'yu yendi ve 4. kez Cruiserweight Championship Title'ı kazandı. Ama yine bir terslik ile karşılaştı ve ertesi gece kemerini Chris Jericho'ya karşı tekrar kaybetti. Daha sonra 1999 yılının ilk aylarında Rey Mysterio eskiden çekiştiği Konnan ile takım maçlarına çıkmaya başlarlar, ardından bir süre The Outsiders ile çekişirler. 21 Şubat 1999'da Konnan ile The Outsiders'a karşı maça çıkarlar ama kaybederler, ayrıca bu maçın özelliği maske-saç olduğu için Rey Mysterio maskesini çıkarır.



Resim


Daha sonra Rey Mysterio ertesi gece WCW Nitro'da Kevin Nash'ı mağlup eder. Ama Rey Mysterio bu sefer bir kez daha Cruiserweight Championship Title sevinci yaşadı. 15 Mart 1999'da Billy Kidman'ı mağlup etti ve 5. kez Cruiserweight Championship Title sevincini yaşamış oldu. Ertesi hafta Ric Flair ile World Championship maçına çıkar ama Flair kemerini korur. Diğer hafta Cruiserweight Championship Title için kapıştığı Billy Kidman ile takım olurlar ve Chris Benoit, Daen Malenko ikilisini yenerek yeni takım şampiyonu olurlar. 4 Nisan'da Psicosis, Rey Mysterio'yu mağlup eder ve Cruiserweight Championship Title'ın yeni sahibi olur. Ancak Rey Mysterio 25 Nisan'da Psiscosis ile bir kemer maçına çıkar ve kemerini 6. kez kazanır. Rey Mysterio kemerini 4 ay elinde tuttuktan sonra Ağustos'da Lenny Lane'e kaybeder. Rey Mysterio'nun elinde şu an sadece takım şampiyonluğu kalmıştı, ama bu şampiyonluklarını bir Triangle Match'da Perry Saturn ve Raven'e kaybettiler. Bu hadiseden sonra Konnan ve Rey Mysterio No Limit Soldiers'a dahil olurlar. Ekim ayında Konnan ve Rey Mysterio, Harlem Heat'i yenerek takım şampiyonu olurlar. Bir süre sonra Konnan ve Rey Mysterio Filthy Animals grubuna geçerler ve takım kemerlerini 1 hafta sonra tekrar Harlem Heat'e kaybederler. Ve artık 2000 yılına geçtik, Rey Mysterio, Juventud Guerrera ile birleşir ve Ağustos ayında Vampiro ve Great Muta'yı yenerek takım şampiyonu olurlar. Ama kısa bir süre sonra kemer onların ellerinden alınır ve kısa bir süre sonra Juventud Guerrera ile Rey Mysterio feuda girerler. Bu kısa soluklu feudun ardından 1 gecelik El Nino adında maskeli bir şekilde Chavo Guerrero ile bir maç yapar ve galip çıkar. 2001'de WCW Cruiserweight Tag Team Championship Title çıkartılır, Rey Mysterio bu kemeri Kidman ile kazanır. Ayrıca buda Rey Mysterio'nun WCW'da kazandığı son kemerdir, ve artık WWE' ye geçiş yapmıştır!


Resim

WWE Serüveni Başlıyor!


Ve meksikalı Haziran'da WWE ile sözleşmesini imzaladı, Rey Mysterio Temmuz'un 25'in de debutunu gerçekleştirdi ve ilk maçına Chavo Guerrero ile çıktı, ve bu maçtan galip çıkmayı bildi. 8 Ağustos'da Rey Mysterio, Edge, John Cena üçlüsü Chris Benoit, Eddie Guerrero ve Kurt Angle üçlüsünü mağlup ederler. Bu maçtan sonra Rey Mysterio ile Kurt Angle arasında bir feud başlar. Feud'un devamı, bu ikilinin SummerSlam'de maça çıkmasını sağlar ve bu ikili 25 Ağustos'ta SummerSlam'de maça çıkar. Ama Rey Mysterio bu maçtan mağlup ayrılır. Bu sefer 12 Eylül'de ikili karşı karşıya gelir ve bu maçtan, Rey Mysterio yine mağlup ayrılır. 26 Eylül'de Rey Mysterio, Chris Benoit ve Kurt Angle'ı Triple Threat Match'da yener. 3 Ekim'de ise Chris Benoit'i mağlup eder. Bu hadiselerden sonra Rey Mysterio takım turnuvasında yer aldı ve Edge ile takım oldu. Turnuva'nın ilk maçında Brock Lesnar ve Tajiri'yi mağlup ettiler, daha sonra da Ron Simmons ile D-Von'u yenerek turnuvanın yarı finaline adım attılar. Yarı Final sonrası finalde 20 Ekim'de, No Mercy'de Kurt Angle ve Chris Benoit'e yenildiler. Ama 4 gün sonra Los Guerreros'u yenerek takım kemerleri için bir şans kazanırlar, ve 7 Kasımda ki şovda Kurt Angle ve Chris Benoit'i yenerek Edge ile beraber yeni takım şampiyonu olurlar. Ama Survivor Series'de üçlü eliminasyon maçına çıkarlar, Los Guerreros Angle ve Benoit, Mysterio ve Edge'i mağlup ederek yeni takımlar şampiyonu olurlar.

Resim

Aralık ayının başlarında Rey Mysterio bir maçta dizinden sakatlanır ve ameliyat olur. Ameliyatın başarılı sonuçlanmasının ardından Rey Mysterio kısa bir süreç içerisinde ringlere geri döner. 6 Mart 2003'te Rey Mysterio, Jamie Noble ve Tajiri'yi mağlup ederek WrestleMania 19'da Cruiserweight Championship Title için bir maça çıkma şansını elde eder. WrestleMania 19'da Cruiserweight Championship Title için hak kazandığı maça çıkar ama Matt Hardy'e mağlup olup, hüsran ile ayrılır. Daha sonra Rey Mysterio, 3 WHC için yapılan turnuvada yer alır ancak daha ilk maçta The Undertaker'a mağlup olur. 17 Nisan'da Rey Mysterio ve Tajiri, Albert ve Big Show ile karşılaşır. Ama bu maçtan mağlup ayrılırlar. Bu maçtan sonra Rey Mysterio 1-2 hafta Big Show'u rezil edecek harektler yapar ve Big Show buna iyi bir sinirlenir. Bu olayların sonucunda ikili Backlash'de karşılaşır. Ve ikili 27 Nisan'da karşı karşıya gelir. Big Show ezici bir üstünlük ile Rey Mysterio'yu mağlup etmesini bilir. Bu kısa soluklu çekimenin ardından Rey Mysterio 22 Mayıs'ta Shannon Moore ve Crash'i mağlup ederek Cruiserweight Championship Title için bir maç şansı yakalar. Ardından 5 Haziran'da Matt Hardy ile Cruiserweight Championship Title maçına çıkar ve Rey Mysterio bu maçtan galip çıkarak kemeri kazanır. 10 Temmuz'da ise Rey Mysterio ile Kidman tekrar bir araya gelirler ve karşılarına çıkan rakiplerini tek tek yenerek takım şampiyonluğu için hak kazanırlar. Takım şampiyonluğu için Vengeance'de Shelton Benjamin ve Charlies Haas ile bir maça çıktılar ama boyunları bükük ayrıldılar. 3 Eylül'de ise Rey Mysterio, Cruiserweight Championship Title için Tajiri ile bir maça çıkacaktı, maç gerçekleşti ve Rey Mysterio kemerini korumasını bildi. Daha sonra Tajiri sert davranışlar sergiledi ve bu ikili arasında bir kaç hafta bir feud gerçekleşti. 25 Eylül'de Rey Mysterio Tajiri ile tekrar bir Cruiserweight Championship Title maçına çıktı. Tajiri Rey Mysterio'nun yüzüne bir madde tükürerek maçı kazandı ve kemerin yeni sahibi oldu. Aralık ayının son günlerinde Jamie Noble'ı yenerek Cruiserweight Championship Title için bir şans yakaladı, 2004 yılının 1. gününde kazandığı şans dolayısı ile Tajiri ile Cruiserweight Championship Title maçına çıktı ve bu kemeri 2. kez kazanmış oldu. İlerleyen haftalarda, günlerde rakiplerine karşı kemerini korumayı bildi, tabii Royal Rumble'da yer alıyor... No Way Out vakti gelmişti, 15 Şubatta Chavo Guerrero hile ile Rey Mysterio'yu yendi ve kemerin yeni sahibi oldu. Rey Mysterio kemer için bir şans daha yakalar ama Paul Heyman her şeyi değiştirir. 18 Mart'ta Rey Mysterio WWEC Eddie Guerrero ile bir maç yapma şansını yakalar ama başarısız olur. Mayıs ayında Rey Mysterio Rob Van Dam ile birleşir ve Dudley Boyz ile bir feuda girerler. Rey Mysterio bu takımın ardından Chavo Guerrero ile bir maça çıkar ve tekrar ve 3. kez Cruiserweight Championship Title'ı kazanır. Daha sonra GAB'da Chavo Guerrero ile yine bir kemer maçına çıkarlar ve Rey Mysterio kemerini korur. Temmuz ayının son günlerinde Spike Dudley, Rey Mysterio'yu yardım ile yendi ve Rey Mysterio kemerini kaybetti. Bu kaybın ardından Rey Mysterio ve Rob Van Dam No Mercy'de takım kemerleri için Suzuki ve Rene Dupree ile maça çıktılar ancak başarılı olamadılar. 14 Ekim'de ki şovda Rey Mysterio, United States Championship Title için yapılan Battle Royal'ı kazanarak kemer için hak kazandı ancak Carlito onu mağlup etti ve kemerini korudu. Bu mağlubiyetin ardından Rob Van Dam ve Rey Mysterio sonunda takım kemerlerini almayı başardılar. 13 Ocak'ta kemerlerini kaybetmeden önce Armageddon'da eski şampiyonlara karşı kemerlerini korudular. Daha sonra Rob Van Dam'ın sakatlanması ile birlikte kemeri de kaybettiler. Daha sonra Rey Mysterio, Eddie Guerrero ile takım olarak No Way Out'ta Basham Brothers'ı mağlup ederek takım kemerlerini kazandılar.

Resim


Daha sonra bir rövanş yaptılar ama kemerlerini korumayı bildiler, aradan bir süre sonra Eddie Guerrero WrestleMania 21'de bir maç istedi, Rey Mysterio'da bunu kabul etti. Ve 3 Nisan günü gelmişti, WrestleMania'da ki bu maçtan Rey Mysterio galip gelmişti. Bu maçtan sonra ikilinin arası hafif hafif açılmaya başladı. Daha sonra ilerleyen günlerde takım kemerlerini MNM'ye kaptırırlar. Ertesi hafta MNM ile rövanş maçı yaptılar ama Eddie Guerrero Rey Mysterio'yu satınca, kemerin sahibi MNM olarak kaldı. Bu hadiseden sonra ikilinin arasında ki olaylar bir hayli kızıştı. Daha sonra bu olayın sonucunda Eddie Guerrero Rey Mysterio'ya saldırdı ve yüzünü kanattı. Judgement Day'de bu ikili karşı karşıya geldi ama Eddie Guerrero sandalye ile Rey Mysterio'ya vurunca Rey Mysterio bu maçı diskalifiye ile kazandı... Haziran ayının 12'sinde Rey Mysterio uzun süredir karşılaşmadığı eski rakibi ve takım arkadaşı olan Psicosis'i mağlup etti. 1 Ay sonra Eddie Guerrero ve Rey Mysterio ikilisi tekrar ringde bir karşılaşma gerçekleştirdi, ancak Rey Mysterio bu maçtan mağlubiyet ile ayrıldı. 1 Hafta sonra Eddie Guerrero'nun elinde bir koz vardı, Eddie Guerrero ringde Rey Mysterio'nun oğlu, Dominic ile ilgili bir şeyi açıklayacağını belirtti. Rey Mysterio bir süre bununla uğraştı ve bir anlaşma yapıldı, 24 Temmuzda ki The Great American Bash'de ikili bir maça çıkacaktı, eğer Eddie Guerrero kaybederse bu şeyi açıklamayacaktı ve de öyle oldu, bu maçtan Rey Mysterio galip çıktı ve anlaşma dolayısı ile Eddie Guerrero bu şeyi açıklayamadı. Ama Eddie Guerrero 3-4 gün sonra oyun bozanlık edip ringde ki söyleyeceği şeyi açıkladı ve Dominick'in kendi oğlu olduğunu söyledi ve bu durumua Dominick, acayip bir şekilde bozuldu. Daha sonra Eddie Guerrero elinde ki kozu iyice oynamaya başladı ve Dominic'i almaya çalıştı, ama Rey Mysterio SummerSlam'de Dominic için bir maç önerdi ve Eddie Guerrero kabul etti. 21 Ağustos'da ki SummerSlam'de ikili Ladder Match'da bulundu ve bu maçı Rey Mysterio kazandı ve Dominick'e tekrar kavuşmuş oldu.

Resim


9 Eylül gecesi Eddie Guerrero Rey Mysterio'yu bir kafes maçında mağlup etti ve bu arada feud burada son bulmuş oldu. Bu sırada 2 ay kadar bir süreç sonra 13 Kasım 2005 tarihinde Eddie Guerrero Minneapolis, Minnesota'da ki otel odasında ölü bulundu. Aynı gece Rey Mysterio Eddie Guerrero'nun ölümü hakkında konuştu, oldukça üzgündü ve ona saygısını göstermek için maskesini çıkarttı ama yüzünü bir şekilde göstermemeyi başardı. Diğer gece Rey Mysterio Shawn Michaels'ı interpromotional match'da mağlup etti. Maçın ardından Shawn Michaels ve Rey Mysterio dostça birbirlerine sarıldılar. Daha sonra Rey Mysterio eli ile gökyüzünü göstererek Eddie'yi bir kere daha andı. Daha sonra Rey Mysterio Survivor Series için yapılacak maçta, RAW vs SmackDown maçında SmackDown'a geçti ve maçı SmackDown'a kazandırdı. SmackDown'da Randy Orton, Bobby Lashley, Batista, ve JBL vardı. Team RAW'da ise Shawn Michaels, Kane, The Big Show, Carlito, and Chris Masters bulunuyordu. Survivor Series'in ardından ertesi gece SmackDown'da David vs Goliath maçında karşı karşıya geldi. Ayrıca bu maçın nedeni; Rey Mysterio'nun Big Show'u Survivor Series'de elemesiydi, ama bu maç Kane'in maça karışması ile son buldu. Rey Mysterio bir süre Kane ve Big HSow ikilisi ile feuda girdi, kısa bir süre sonra Dünya Ağırsiklet Şampiyonu Batista ile takım oldu, ayrıca Armageddon için bu iki takım maç yapacaktı. Armageddon'dan önce ki zaman SmackDown'da 19 Aralık'ta MNM'yi yenerek yeni WWE Tag Team Champions oldular.

Resim

Rey Mysterio ve Batista'nın yeni takımlar şampiyonu olmasıyla birlikte Armageddon'da ki maç Champions vs Champions oldu. Ama Armageddonda'ki maçı bu ikili kaybetti, Kane Rey Mysterio'ya Chokeslam hediye ederek tuş etti ve Big Show ile birlikte kazanan olarak ilan edildiler. 30 Kasım'da MNM vs Rey Mysterio & Batista maçı gerçekleşti, ayrıca bu maç takım şampiyonluğu içindi. MNM bu maçı, Mark Henry'nin maça karışması ile birlikte kazandı ve tekrardan takımlar şampiyonu oldular. Diğer hafta bir rövanş daha gerçekleşti, bu maç bir Steel Cage maçtı, ama maalesef Batista ve Rey Mysterio ikilisi kemeri alamadı. Daha sonra boşta olan Dünya Ağırsiklet Kemeri için 20 Man Battle-Royal Match düzenlendi, ancak Rey Mysterio Mark Henry tarafından elendi. Daha sonra Kurt Angle Mark Henry'i eledi ve yeni şampiyon oldu!


Küçük Dev Şampiyonluğa Doğru!

Resim


2006 Yılının ilk PPV'sin de, Royal Rumble'da 30 adamlık bir maçta 2. sıradan girdi. 2. Sıradan girmesine rağmen Rany Orton'ı eledi ve Royal Rumble kazananı ilan edildi! Ayrıca 62 dakika ringde durarak rekor kırdı. WrestleMania 22 için World Heavyweight Championship Title'ı tercih etti ve maç için hak kazandı. Ayrıca Rey Mysterio bu Royal Rumble galibiyetini Eddie Guerrero'ya adadığını belirtti. Galibiyetinin ardından, Chris Benoit, Dean Malenko, Chavo Guerrero ve Rob Van Dam Rey Mysterio kutladı. 3 Şubat 2006 SmackDown şovunda galibiyeti ile ilgili konuşmak için ringe çıktı ve kısa bir süre sonra konuşmasını Randy Orton böldü ve WHC maçı hakkı için onunla No Way Out'ta bir maç yapmak istediğini söyledi. Daha sonra Eddie Guerrero laf attı ve bunun üzerine Rey Mysterio Randy Orton'a saldırdı ve No Way Out'da ki maç teklifini kabul etti. No Way Out'da Randy Orton, Rey Mysterio'yu hile ile yendi. Ama Teddy Long bu duruma müdahele etti ve Rey Mysterio'yu da WrestleMania'da ki maça ekledi ve Kurt Angle, Rey Mysterio ve Randy Orton arasında bir üçlü tehdit maçı, Triple Threat maç olacağını duyurdu. Ve WrestleMania 22 günü gelip çatmıştı, Rey Mysterio 619 ile Kurt Angle'ı tuş etti ve ilk Dünya Ağırsiklet Şampiyonluğu unvanını elde etti! Maçtan sonra Chavo Guerrero ve Vickie Guerrero onu tebrik etti.

Resim


7 Nisan SmackDown şovunda kemerini Randy Orton'a karşı korudu. 3 hafta sonra ise Rey Mysterio, kemerini WrestleMania rövanşında Kurt Angle'a karşı korudu. Kurt Angle ile rövanş maçından sonra ki haftalarda United States Champion, JBL ile feuda girdi. Feudun başlangıcı, JBL'in US Title değil, WHC Title hak ettiğini dile getirmesiydi. Bunun üzerine Rey Mysterio ve JBL Judgement Day'de karşı karşıya geldi, ama bu maçı Rey Mysterio kazandı ve JBL mağlup bir şekilde ayrıldı. Daha sonra JBL, SmackDown'da Bobby Lashley ile United States Championship Title için karşılaştı ve kemerini Bobby Lahsley'e kaybetti. Bununla birlikte JBL ve Rey Mysterio bir rövanş maçı yapacaktı, eğer JBL kaybederse SmackDown brandından ayrılacaktı. Ve öyle de oldu, JBL maçı kaybetti ve SmackDown brandından ayrıldı. Daha sonra Rey Mysterio, Cruiserweight Champion Geregory Helms'i mağlup etti. Non-Title Match'da Rob Van Dam'a karşı Head to Head'de mağlup oldu ve One Night Stand'de Sabu'ya karşı kemerini korumayı başardı. Daha sonra Mysterio, kemer için Mark Henr ile bir maça çıktı ve kemerini Diskalifiye ile korumayı bildi. Diskalifiye'nin sebebi, Mark Henry'nin Chavo Guerrero'dan bir sandalye alması, ancak vurmamasına rağmen Rey Mysterio'nun kendini yere atmasıydı. Bunun nedeni ise bir kez daha Eddie Guerrero'yu anmaktı. Daha sonra Rey Mysterio Booker T ile feuda girdi, feudun başlangıcı Booker T'nin World Heavyweight Championship için gerçekleşen Battle Royal'ı kazanmasıyla gerçekleşti. Daha sonra Booker T Queen Sharmell'ın yardımıyla Backstage'de Rey Mysterio'ya saldırdı. Ertesi hafta SmackDown'da Rey Mysterio Booker T'ye saldırarak intikamını almış oldu. bir kaç hafta sonra Booker T ve Rey Mysterio Great American Bash'de kemer için karşı karşıya geldi, maç rayında devam ederken Chavo Guerrero geldi ve sandalye alıp Rey Mysterio'nun kafasına geçirdi, dolayısıyla Rey ysterio baygın bir şekilde yerde yatarken Booker T bu fırsatı kaçırmayıp, tuş etti ve yeni şampiyon oldu.

Resim


SummerSlam'de Chavo Guerrero ve Rey Mysterio arasında bir maç gerçekleşti, bu maçtan Chavo Guerrero, Vickie Guerrero sayesinde galip çıktı. aha sonra bu ikili yine bir PPV'de, No Mercy'de bir Falls Count Anywhere maçta karşı karşıya geldi ve bu sefer Rey Mysterio galip çıktı. Bu maçın ardından, Chavo Guerrero, Rey Mysterio'ya bir ''I Quit'' match teklif etti ve Rey Mysterio bunu kabul etti. Bu maçta Chavo Guerrero, Rey Mysterio'yu dizinden sakatladı ve Rey Mysterio bir süre ameliyat ile uğraştı. Sakatlığının ardından SummerSlam'de geri dönüşünü gerçekleştirdi ve Chavo Guerrero'yu yendi. Rey Mysterio'nun dönüşünden sonra Chavo Guerrero, onu tekrar sakatlama girişiminde bulundu ama başarısız oldu. 31 Ağustos SmackDown şovunda, Finlay ve Batista'yı yenerek WHC için #1 Contender oldu. 7 Eylül SmackDown şovunda ise, Chavo Guerrero ile bir ''I Quit'' match'a çıktı ve Chavo Guerrero'nun dizine sandalye ile vurdu ve sakatlayarak onu yendi. Chavo Guerrero ile olan feudunun sona ermesi ile Rey Mysterio, The Great Khali ile feuda girdi. Daha sonra Unforgiven'da WHC hakkını kullandı ve Batista ve The Great Khali'nin de bulunduğu bir maça çıktı. Ancak maçtan Batista galibiyet ve kemer ile ayrıldı. Bu kısa soluklu feudun ardından Rey Mysterio, Finlay ile feuda girmişti. 28 Ekim'de bu ikili No Mercy 2007'de karşı karşıya geldi ancak maç No Contest olarak sonuçlandı. Sonra ki hafta Finlay ve Rey Mysterio WHC için Contender maçta karşılaştılar ancak bu maç Double DQ olarak sonuçlandı. Diğer bir PPV'de Cyber Sunday'de Rey Mysterio, Finlay'i sedye maçında mağlup etti. Bu feud Finlay'in fac turn geçirmesi ile son buldu. Rey Mysterio, Tribute To The Troops'da Mark Henry'i mağlup etti. Daha sonra Rey Mysterio, Beat The Clock'da WHC için tekrar Contender olmuştu, Edge ile Royal Rumble'da karşılaştı ancak başarısız oldu. 14 Şubat gününde WWE heyeti, Rey Mysterio'nun kolundan sakat olduğunu duyurdu. Ama Rey Mysterio sakatlığına rağmen No Way Out'da Edge ile bir kemer maçına çıktı ancak yenildi. 22 Şubat gecesi SmackDown şovunda, Rey Mysterio sakat olduğunu ve ringlerden 6 ay uzak kalacağını belirtti. 3 Tane ameliyat geçirdi.


Rey, Kıtalararası Şampiyonu!


Rey Mysterio sakatlığının ardından, 23 Haziran 2008'de geri döndü. Ayrıca Draft şovunda gerçekleştirdi dönüşünü, dönmesinin ardından RAW brandına doğru yol aldı. Ayrıca SmackDown brandından RAW'a geçen ilk güreşçi oldu. 30 Haziran RAW gecesi Santino Marella ile bir maç yapmak istediğini dile getirdi, bu isteğinin ardından Santino Marella ile bir maça çıktı ve 619 ile galip geldi. Daha sonra Mike Adamle John Cena'nın sakat olduğunu ve Unforgiven'da ki Championship Scramble'da John Cena'nın yerine geçeceğini söyledi. Diğer hafta Kane, Rey Mysterio'ya saldırdı ve Rey Mysterio bir süre Kane ile feuda girdi. Ayrıca Unforgiven'da ki maçtan mağlubiyet ile ayrıldı. Daha sonra Kane Rey Mysterio'nun maskesi ile ilgili şeyler söyledi, onun bir korkak olduğundan bahsetti. Bunun üzerine bu ikili için No Mercy'de bir maç ayarlandı. Ayrıca maç normal bir maç değildi. Rey Mysterio maskesini ortaya koydu, maç zamanı gelmişti, Rey Mysterio bu maçı Diskalifiye ile kazandı. Daha sonra bu ikili Cyber Sunday'de, No Holds Barred Match'da karşlaştılar, ancak yine Rey Mysterio galibiyet ile ayrıldı. Hemen sonra ki gece Rey Mysterio RAW'da Evan Bounre ile bir maça çıktı ve onu yendi. Maçın ardından Kane ve Mark Henry Rey Mysterio ve Evan Boune'a saldırdı. Diğer hafta ise Kofi Kingston ile takım oldu ve Kane ve Mark Henry ikilsi ile maça çıktılar, ancak bu maçtan mağlubiyet ile ayrıldılar. Kane bir önce ki maçta da yaptığı gibi maçtan sonra Rey Mysterio'ya saldırmak istedi ancak Great Khali, Rey Mysterio'yu kurtardı. Survivor Series 2008'de HBK'nin kaptanı olduğu takıma katıldı, ve JBL'in takımını mağlup ettiler. Böylece Kane ve Rey Mysterio feududa sona ermiş oldu. Daha sonra Rey, Intercontinental Championship Tournament'e katıldı, şampiyon William Regal'di. Rey Mysterio yarı final'de Kofi Kingston ve The Miz'i yenerek finale çıktı ancak Armageddon'da CM Punk'a yenilerek turnuvaya veda etti. Daha sonra Rey Mysterio, Royal Rumble 2009'da yer aldı ancak elendi. Elimination Chamber PPV'sin de de yer aldı ancak oradan da galibiyet yüzü göremedi. Bu hadisenin ardından JBL, ona Intercontinental Championship için WrestleMania XXV'de bir maç teklif etti ve Rey Mysterio bunu kabul etti, ikili maça çıktı ve Rey Mysterio sürpriz bir şekilde 21 saniyede JBL'i mağlup ederek yeni şampiyon oldu!

Resim

Rey Mysterio 13 Nisan Draft şovunda SmackDown'a Draft edildi. Ayrıca halen kemeri elindeydi. Bunun ardından Chris Jericho ile Intercontinental Championship feuduna girdi. Daha sonra bu ikili IC Title için Judgment Day'de maça çıktı. Ancak Rey Mysterio, kemerini korudu. Daha sonra bu ikili Extreme RUles'da yine Intercontinental Championship maçına çıktı ve Chris jericho maskesini çıakrarak Rey Mysterio'yu tuş etti ancak Rey Mysterio yüzünü sakladı. Daha sonra Jericho ve Mysterio The Bash'de Maske vs Kemer maçına çıktılar, Chris Jericho Rey Mysterio'nun maskesini çıkardı ancak Rey Mysterio her ihtimale karşı o maskesinin altına bir maske daha takmıştı. Bu maçta Rey Mysterio Chris Jericho'yu mağlup etti ve kemerini geri almayı bildi. 10 Temmuz SmackDown şovunda bu ikili yine kemer için karşı karşıya geldi ancak Rye Mysterio yine kemerini korudu. Maçın ardından Dolph Ziggler Rey Mysterio'ya saldırdı. Bu olayın ardından ikisi SummerSlam 2009'da Intercontinental Championship için karşılaştı ve Rey Mysterio Dolph Ziggler'ı mağlup etmeyi bildi. Bu feud Rey Mysterio'nun Dolph Zİggler'ı Night Of Champions'da mağlup etmesi ile son bulmuş oldu. 2 Ağustos'ta WWE, Rey Mysterio'nun Wellness Policy uygulamasını ihlal ettiği için 1 ay güreşmeyeceğini açıkladı. 1 aylık bir süreçten sonra Rey Mysterio 4 Eylül SmackDown şovunda döndü ancak kemerini John Morrison'a kaybetti.


2. Kez Dünya Ağırsiklet Şampiyonluğu Peşinde!


Hell in a Cell 2009'da eski takım partneri Batista ile takım olup Unified Tag Team Championships için Jeri-Show ile karşı karşıya geldiler ancak Rey Mysterio, Big Show'a tuş olarak kaybettiler. Daha sonra Rey Mysterio Bragging Rights 2009'da Batista, Undertaker, CM Punk ile World Heavyweight Championsip için maça çıktı ancak Undertaker kemerini korudu. Maçtan sonra Batista, Rey Mysterio ile dostça konuştu ancak daha sonra ona saldırdı ve heel turn yaptı.

Resim

Survivor Series'de bu iki eski arkadaş karşı karşıya geldi, Batista Rey Mysterio'yu acımadan hırpaladı, üst üste 3 tane Batista Bomb yaptı. Ancak Rey Mysterio'nun durumu iyi değildi ve hakem maça müdahele edip maçı bitirdi ve maçtan Batista galip olarak ayrıldı. Ertesi SmackDown şovunda, 11 Aralık'da Rey Mysterio'yu bir Street Fight Match'da mağlup etti. Daha sonra Rey'in kafasını sandalyeye sıkıştırıp üzerine atlamak istedi ancak Undertaker gelip Batista'yı patakladı. 1-2 Hafta sonra Rey Mysterio, WHC Contender maçında Batista'yı yendi ve kemer için 1 numaralı aday oldu. Kemer için hak kazanması sonucu Undertaker ile kemer maçına çıktı ancak Batista maça karıştı ve maç No-Contest olarak sonuçlandı. Daha sonra Royal Rumble'da WHC maçı için bir Steel Cage match düzenlendi ve Rey Mysterio bu maçtan galip olarak ayrıldı ve Royal Rumble'da Undertaker ile karşılaşmaya hak kazandı. Royal Rumble zamanı geldi çattı, ama Rey Mysterio maçtan mağlubiyet ile ayrıldı. Royal Rumble'dan sonra Rey Mysterio Elimination Chamber'da ki 6 kişilik World Heavyweight Championship maçına eklendi. İlerleyen haftalarda Rey Mysterio Straight Edge Society ile feuda girdi. Bu arada Elimination Chamber vakti gelmişti, çemberde CM Punk'ı elendi ancak John Morrison tarafından elendi. Bu olaylardan sonra Money In The Bank elemesi için yapılan maçta CM Punk'ın kaybetmesini sağladı, daha sonra Straight Edge Society üyesi Luke Gallows'u yendi. Daha sonra Rey Mysterio kızının 9. yaşını şovda kutladı ancak, CM Punk Rey Mysterio'nun kobuşmasını böldü ve gelip onunla WrestleMania 36'da bir maç yapmak istediğini belirtti, bunun ardından Rey Mysterio CM Punk'ın bu isteğini kabul etti. Rey'in bu maçı kabul etmesinin ardından CM Punk konuşmasına eğer Rey Mysterio kaybederse onunda SES üyesi olacağını söyledi. WM 26 günü geldi ve Rey Mysterio CM Punk'ı mağlup edip SES'e katılmaktan kurtuldu. WrestleMania'dan 5 gün sonra ki SmackDown şovunda gelip CM Punk ile Extreme Rules'de maç yapacağını ve eğer Punk kaybederse saçlarının kesileceğini söyledi. Ama bu sefer CM Punk Extreme Rules'da Rey Mysterio'yu mağlup etti ve saçlarının kesilmesinden kurtuldu. Daha sonra bu ikili Over The Limit'te karşılaştı, bu maçtan Rey Mysterio galip çıktı ve CM Punk'ın saçlarını kesti. Daha sonra 28 Mayıs SmackDown şovunda WHC Contender maçına çıktı ancak kaybetti. Daha sonra Undertaker'ın bir saldırıya uğradığını ve komaya girdiği belirtildi. Bunun üzerine bir Battle Royal düzenlendi ve Rey Mysterio galip çıkan isim oldu. Daha sonra Fatal Four Way'de Jack Swagger, CM Punk ve Big Show'un rakibi oldu. Fatal Four Way'den önce, Big Show ile takım olarak CM Punk & Jack Swagger ikilisini mağlup ettiler. Ve artık Fatal Four Way günüydü, Rey Mysterio bol çekişmeli maçtan galip çıkarak yeni World Heavyweight Championship Title sahibi oldu!

Resim

Ertesi SmackDown şovunda Jack Swagger, üst üste Ankle Locklar ile Rey Mysterio'yu sakatladı. Buna bir kaç hafta devam etti. Rey Mysterio'dan sonra Kane ve Big Show ikilisine de aynı şeyi yaptı ancak Rey Mysterio gelip ikisini kurtardı. Daha sonra bu ikili Money In The Bank'te Wordl Heavyweight Championship için karşılaştı ama Rey Mysterio kemerini korudu, maçın ardından Jack Swagger yenilmesinin üzerine Jack Swagger'a saldırdı ancak Kane gelip Rey Mysterio'yu kurtardı. Aynı gece Kane Money In The Bank çantasını Rey Mysterio'nun üzerinde kullandı ve yeni WHC oldu. 20 Temmuz SmackDown şovunda Jack Swagger ve Rey Mysterio WHC Contender için karşılaştı ve Rey Mysterio galip çıktı. Summer Slam'den 2 hafta önce Undertaker'ı, Rey Mysterio'nun komaya soktuğunu ve Fatal Four Way'de onun yerine geçtiğini söyledi. Daha sonra SummerSlam vakti geldi, Rey Mysterio Kane'e kaybetti, daha sonra Kane tabutu açtı ve Undertaker'ı gördü! Kane büyük bir şaşkınlık ile Undertaker'ı izlerken Undertaker Rey Mysterio'yu boğazladı, daha sonra onu bıraktı ve Kane'e dalmayı denedi ancak Kane ona Tombstone yaptı, bu arada Kane ve Rey Mysterio feudu bitmiş oldu. Bundan sonra 20 Ağustos 2010'da Alberto Del Rio debutunu gerçekleştirdi ve Rey Mysterio'ya sataştı. Daha sonra bu ikili maça çıktı ve Alberto Del Rio ilk galibiyetini almış oldu. Diğer hafta SmackDown şovunda Rey Mysterio, Kane'i Diskalifie olmayan bir maçta mağlup etti. Maçtan sonra Allberto Del Rio gelip Rey Mysterio'ya saldırdı ve kolunu sakatladı. Sakatlığının ardından SmackDown'ın ilk SyFy şovunda döndü ve Alberto Del Rio'dan öcünü almak istedi ancak Alberto Del Rio kaçtı. Bunun üzerine Rey Mysterio, Alberto Del Rio'nun özel anonsörü Ricardo Rodriguez'e 619 yaptı. 8 Ekim 2010 SmackDown şovunda Alberto Del Rio ile bir maça çıktı ve galip gelip, Alberto Del Rio'nun yenilmezlik serisini sona erdirmiş oldu. 15 Ekim SmackDown şovunda Cody Rhodes'u yenerek Bragging Rights'da SmackDown takımına katıldı. Bragging Rights'da SmackDown takımında Alberto Del Rio'da bulunuyordu. Alberto Del Rio'nun saldırısına uğramasına rağmen maçı SmackDown'a, Edge ile birlikte kazandırmayı bildi. Aynı hafta WHC için 1 numaralı aday maçına çıktı ancak başarısız oldu. Daha sonra Survivor Series'de Team Alberto Del Rio vs Team Rey Mysterio maçı yapıldı. Rey Mysterio'nun takımında; MVP, Kofi Kingston, Chris Masters, Big Show bulunuyordu. Alberto Del Rio'nun takımında ise; Cody Rhodes Jack Swagger, Tyler Reks, Drew McIntyre bulunuyordu. Bu maçtan Team Rey Mysterio galip çıktı. TLC'den önce WHC maçı Edge vs Kane oalrak belirlendi ancak bu maça Alberto Del Rio ve Rey Mysterio'da eklendi. Bu heyecanlı maçın ardından Edge yeni şampiyon olarak çıktı. 31 Aralık SmackDown şovunda Edge ile takım olup Alberto Del Rio ve Kane ikilisini mağlup ettiler. 7 Ocak'ta Rey Mysterio, Alberto Del Rio ile 2 out of 3 falls maçına çıktı ve Alberto Del Rio, Ricardo Rodriguez'in yardımı ile kazandı. Maçın ardından Rey Mysterio, Ricardo Rodriguez'i patakladı ve böylece feud sona ermiş oldu. 21 Ocak SmackDown şovunda Rey Mysterio Cody Rhodes'u mağlup etti. Rey Mysterio Cody'e hasar verecek bir 619 geçirdi ve Cody Rhodes'un burnu hasar gördü. Dolayısıyla Cody Rhodes 2011 Royal Rumble'a ve Elimination Chamber'a katılamadı. Rey Mysterio 2011 Royal Rumble'a 29. sıradan girdi ancak Wade Barrett tarafından elendi. 5 Gün sonra SmackDown'da Jack Swagger'ı mağlup etti ve Elimination Chamber'da ki WHC maçına katıldı. 6 kişilik çemberde son ikiye kaldı ancak Edge Spear ile Rey Mysterio'yu mağlup etti ve kemerini korudu. 25 Şubat'ta Kane'i yendi, daha sonra Cody Rhodes'un baabsı Dusty Rhodes geldi ve Rey Mysterio ile dostça konuşup Cody Rhodes ile barışmalarını söyledi, ancak bu bir tuzaktı ve Cody Rhodes arkadan gelip Rey Mysterio'ya saldırdı. 11 Mart SmackDown şovunda Cody Rhodes, WrestleMania 27'de ona bir maç teklif etti ve Rey Mysterio bunu kabul etti. Ancak Rey Mytserio, WrestleMania 27'de Cody Rhodes'a Cross Rhodesi le yenildi. 15 Nisan SmackDown şvunda Edge'in emekliliği gereği boşa çıkartılan WHC için Battle Royal yapıldı ancak Jack Swagger tarafından elendi. Aynı gece Drew McIntyre'ı mağlup etti. 23 Nisan SmackDown şovunda, Cody Rhodes'u WrestleMania rövanşında mağlup etti. Daha sonra bu ikili Extreme Rules'ta karşı karşıya geldiler ve Rey Mysterio Falls Count Anywhere özellikli bu maçtan 619 ile galip çıktı. Böylece feud sona erdi.

Resim

Rey Mysterio Tekrardan RAW'da!

2011 Draft şovunda Rey Mysterio RAW'a draft edildi. 9 Mayıs RAW şovunda The Miz ve Alberto Del Rio ile WWEC #1 Contender maçına çıktı ancak kazanamadı. Daha sonra R-Truth Rey Mysterio'ya saldırdı, RAW şovunda bu ikili Over The Limit'te karşı karşıya gelme kararı aldı ancak, Rey Mysterio yenildi. Diğer RAW şovunda John Cena ile takım olup, Bret Hart'ın hakem olduğu maçta R-Truth & CM Punk ikilisini mağlup ettiler. Ertesi hafta Rey Mysterio, CM Punk ile karşılaştı ancak yenildi. Diğer hafta ise rövanş maçı olarak CM Punk'ı mağlup etti. Daha sonra bu ikili Capitol Punishment PPV'sin de karşılaştılar ancak CM Punk galip çıktı. Öyle böyle Rey Mysterio kendini WWEC turnuvasında buldu ve yarı final'de R-Truth'u yenerek finalist oldu. Diğer hafta The Miz ile maça çıktı ve WWE Championship Title'ı elde etti! Diğer hafta John Cena ile WWE Championship maçına çıktı ve kaybetti. 8 Ağustos'da The Miz Rey Mysterio'ya feci bir saldırı düzenledi. SummerSlam 2011'de Rey Mysterio, John Morrison & Kofi Kingston vs. The Miz, R-Truth & Alberto Del Rio maçı gerçekleşti. Üçlü rakiplerini yenmeyi başardı. Daha sonra Alberto Del Rio ile WWEC maçına çıktı ancak başarısız oldu. Daha sonra Rey Mysterio Alberto Del Rİo tarafından sakatlandı ve aylarca ringlerden uzak kaldı. Uzun bir süre'nin ardından Slammy Awards 2012'de geri döndü ve Yılın Superstarını sundu, ancak John Lauriniatis buna müdahele etti. Şu anda maskeli adamımız halen ortada yok.

Chris Jericho Kariyer İncelemesi

Resim

Güreşçi : Chris Jericho

Gerçek İsmi : Christopher Keith Irvine

Doğum Tarihi : 9 Kasım 1970

Memleketi : Winnipeg,Manitoba

Bitirici Hareketi : Walls of Jericho , CodeBreaker , Liontamer



Şampiyonlukları ve Aldığı Ödüller. (Başarıları)

Spoiler:


Güreş Hakkında!

Spoiler:


Güreşe Başlayışı , Küçük Federasyonlar ve ECW! (1990–1996)

Chris Jericho,19 yaşında Hart Brothers School of Wrestling'e girdi. İki ay sonra şovlarda güreşmeye hazır hale geldi ve Ekim 1990'da debut yaptı. Helloween'ın Walls of Jericho albümünden Jericho ismini kullanmaya başladı.Jericho, Tony Condello için çalışmaya başladı ve Adam Copeland (Edge), Jason Reso (Christian Cage) ve Terry Gerin (Rhino) ile Northern Manitoba turlarında görev aldı. Ayrıca Calgary's Canadian National Wrestling Alliance (CNWA) ve Canadian Rocky Mountain Wrestling (CRMW) federasyonlarında da güreşti. Bazı küçük federasyonlarda ve şehrin en büyük federasyonu olan Empresa Mexicana de Lucha Libre (EMLL) da güreşti. 1994'de Japonya'da Wrestling And Romance federasyonunda güreşti. 1994 CRMW ve Smoky Mountain Wrestling organizasyonlarında gözüktü. 1995'de Wrestling and Romance federasyonun düzenlediği Super J Cup'a katıldı ama Chris Benoit'e kaybetti.1996 yılında Mick Foley'nin, Paul Heyman'a Jericho'yu övmesi ve tavsiye etmesi üzerine Extreme Championship Wrestling federasyonunda güreşmeye başladı. Haziran 1996'da ECW World Television Title kemerini kazandı. Bu maç onun Birleşik Devletler'deki ilk teke tek maçıydı. ECW'da kendi bulduğu Chris Jericho ismini kullanmaya başladı. Chris Jericho, her geçen gün kendini geliştiriyordu. Kısa süre sonra WCW'nun dikkatini çekmeye başladı.


World Championship Wrestling (1996–1999)


Ağustos 1996 'da ilk kez WCW'de gözüktü ve Eylül ayında ilk PPv maçını Chris Benoit karşısında yaptı. Haziran 1997'de Syxx'i yenerek WCW Cruiserweight kemerini kazandı. Ağustos 1997 'de Alex Wright'ı yenerek 2. kez kazandı. Jericho heel oldu ve kemeri üçüncü kez Rey Mysterio'yu 24 Ocak 1998'deki Souled Out'da Liontamer ile pes ettirerek kazandı. Maçtan sonra Jericho,Mysterio'yu sakatladı.Jericho, Juventud Guerrera ile kemer için kısa bir çekişme yaşadı. 22 Şubat 1998'deki SuperBrawl VIII pay-per-view'in de Kemer vs Maske maçı yapıldı ve Jericho kazandı.Chris Jericho, Dean Malenko ile uzun ve hoş bir çekişmeye girdi.. 12 Mart 1998'de Malenko, Juventud Guerrera'nın maskesini giyerek Jericho'yu yendi. Dean Malenko kendini 1000 harekete sahip adam olarak tanıtıyordu ve Jericho'da bu çekişme sürecinde 1004 harekete sahip adam olarak tanıttı . Bunun ardından 15 Mart 1998'de ise Jericho, Malenko'yu mağlup etti ve Malenko utancından bir süre güreşe ara verdi. Geri döndüğünde ise Chris Jericho'dan kemeri kaptı.

Chris Jericho bu olayın üstünden 1 ay geçtikten sonra Malenko'dan kemeri geri aldı. Daha sonra Rey Mysterio'ya kaybettikten 1 gün sonra kemeri 5. ve son kez kazandı. Ağustos 1998'de Chris Jericho , Stevie Ray'i yenerek WCW TV Title'ı kazandı.ECW'da güreşirken de bu kemeri kazandığı için , Jericho her iki federasyonda da bu kemeri kazanan tek kişi oldu. Chris Jericho bu kemeri Konnan'a kaybettikten bir süre sonra Perry Saturn ile çekişmeye başladı.Bu çekişmede ; Chris Jericho'nun kazandığı " Kaybeden Elbise Giyer " ve Saturn'un kazandığı " Kaybeden Köpek Tasması Takar " gibi değişik maçlar söz konusu oldu. Chris Jericho Mid-Card seviyesinden yukarı çıkamadığı için federasyondan ayrılmaya karar verdi. Bu sıralarda boş durmayıp Fozzy adlı müzik grubunu kurdu. Mongoose McQueen adı altında bu grubun vokalisti oldu.


Resim



World Wrestling Federation / Entertainment 1999–2000


Chris Jericho , WWF ile anlaştıktan sonra McMahon'a bir fikir sundu . 2000 Yılında bir gerisayım bulunuyordu. Bu geri sayım bittiğinde bütün bilgisayarların çökeceğini , elektroniklerin ise bozulacağı söyleniyordu . Jericho ise bu geri sayım bitince debut yapabileceği fikrini sundu. McMahon adeta bu fikire bayıldı ve planlandığı üzere gerisayım biter bitmez Rock ringde promo keserken Chris Jericho geldi. 2000 yılının kurtarıcısı olacağını söyledi. Kendini Y2J yani Year 2000 Jericho olarak tanıttı. Tabi Y2J olarak tanıtmasının tek nedeni bu değildi. Y2K , 2000 yılı demekti . 2000 Jericho'nun yılı gibi bir anlama tekabül ettiği için Jericho'ya bu uygun görülmüştü.Chyna ile Intercontinental kemeri için çekişmeye başladı. Chyna onu Survivor Series 1999'da yendi. 12 Aralık 1999 Armageddon'da ise WWF'de ilk Intercontinental kemerini kazandı.2 Nisan 2000'de kendisinin ilk WrestleMania programına çıktı. Bu maç Kurt Angle, Chris Benoit ve Chris Jericho arasındaydı. Kurt Angle European ve Intercontinental kemerlerinin sahibiydi. Bu maçta ilk tuş eden ya da pes ettiren kişi Intercontinental, 2. tuş eden veya pes ettiren kişi ise European kemerini kazanacaktı. İlk olarak Benoit, Jericho'yu tuş etti.Daha sonra ise Chris Jericho, Benoit'i tuş etti ve European kemerini kazandı.Fakat kemeri bir gün sonra Eddie Guerrero'ya RAW'da kaybetti.4 Mayıs 2000 Smackdown'da Jericho, Benoit'i yenerek ikinci kez Intercontinental kemerini kazandı lakin Benoit dört gün sonra RAW'da Jericho'yu yenerek kemerini geri aldı.Jericho, Triple H ve Stephanie McMahon ile çekişmeye başladı. Triple H onu Fully Loaded 2000'de Last Man Standing maçında Stephanie'nin yardımıyla yendi.Daha sonra Jericho, Kane ve X-Pac ile çekişti.Kane'i Armageddon 2000'de Last Man Standing maçında yendi.

2001–2002


Royal Rumle 2001'de Jericho, Chris Benoit'i Ladder Match'da yenerek Intercontinental kemerini üçüncü kez kazandı.Kemerini X-Pac, Chris Benoit, Eddie Guerrero gibi güreşçilere karşı korudu.Wrestlemania X-Seven'da da kemerini William Regal karşısında korudu. Fakat dört gün sonra Triple H'e kaybetti.Mayıs ayındaki Judgment Day'de Jericho ve Benoit Tag Team Turmoil maçını kazanarak Steve Austin ve Triple H'in elinde bulunan takım kemerleri için sonraki gece olacak RAW'da maç yapma hakkı kazandılar. Jericho ve Benoit bu maçı kazandılar ve Jericho ilk kez takım kemerini kazanmış oldu. Fatal Four Way Tables, Ladders and Chairs (Dört kişilik Masalar, Merdivenler, Sandalyeler) maçında kemerlerini korudular. 19 Haziran 2001'de kemerlerini Dudley Boyz'a kaybettiler.Sonraki aylarda Jericho, WCW ve ECW'nun, WWF'e karşı olduğu Invasion hikâyesine WWF'in yanında katılarak dahil oldu ve face kaldı. Ama bir diğer WWF üyesi The Rock'ı kıskanmaya ve heel olmaya başladı. Jericho, Rob Van Dam'i #1 contender maçında yendi ve The Rock ile kemer maçı yapmaya hak kazandı. Jericho, No Mercy'de The Rock'ı yeni bitirici hareketi Breakdown ile tuş etti ve WCW Championship kemerini kazandı.

Spoiler:


Bir gece sonra Jericho ve The Rock, ECW takımından olan Dudley Boyz'u yenerek WWF Tag Team kemerlerini kazandılar. Kemerlerini Test ve Booker T'ye kaybettikten sonra çekişmelerine devam ettiler. Survivor Series'de WWF takımı ECW-WCW takımını yendi ama maç sırasında WWF takımında olan Jericho takım arkadaşı The Rock'a saldırdı. 9 Aralık Vengeance'da Chris Jericho, The Rock'ı (WCW World Heavyweight Championship) ve Steve Austin'ı (WWF Championship) yenerek aynı gecede ve aynı zamanda iki kemeride elinde tutan ilk güreşçi oldu. Böylece ilk WWF Undisputed şampiyonu oldu. Royal Rumble'da kemerini The Rock'a, No Way Out'da da kemerini Steve Austin'e karşı korudu.

Resim

Jericho kemerini Wrestlemania X8'in ana maçında Triple H'e kaybetti. Kemerini kaybettikten sonra Jericho Smackdown'a geçti ve Triple H ile olan çekişmesine devam etti. Triple H kemerini Backlash'de kaybettikten sonra Jericho'yu Judgment Day'de Hell in a Cell maçında yendi. Jericho, Edge ile kısa bir çekişmeye girdi. Kısa bir süre sonra Jericho tekrar RAW'a geçti. Rob Van Dam'i yenip Intercontinental kemerini, Christian ile de Kane ve The Hurricane'i yenerek takım kemerini kazandı..


2003-2005


13 Ocak 2003'de Jericho, Kane, Rob Van Dam ve Batista'yı yenerek Royal Rumble maçı için istediği giriş numarasını seçme hakkını kazandı. Chris Jericho, Shawn Michaels'dan sonra ikinci olarak ringe girdi. Christian, Jericho'nun kılığına girip Michaels'a saldırdı ve Jericho, Michaels'ı eledi. Ama Michaels intikamını aldı ve Test'in Jericho'yu elemesine sebep oldu. Jericho, Michaels ve Jeff Hardy ile çekişmeye başladı. Chris Jericho ve Shawn Michaels Wrestlemania XIX'de karşı karşıya geldiler ve Michaels roll-up ile rakibini mağlup etti.Jericho maç sonrasında rakibine saldırdı.

Resim

2003'ün sonlarında Jericho, Trish Stratus ile, Christian ise Lita ile aşk hikâyesine başladılar. Ama bu Jericho'nun Trish ile mi yoksa Christian'ın Lita ile mi daha önce yatabileceği için Kanada Doları için yapılmış bir iddiaydı. Trish Stratus bunu duydu ama kendisiyle Jericho'nun arkadaş kalmalarını kabul etti. Christian ve Trish Stratus arasında bir maç oldu ve Christian bu maçta Jericho'nun hareketi olan Walls of Jericho'yu kullanarak Trish'i pes ettirdi. Wrestlemania XX'de yapılan maçta Christian, Jericho'yu, Trish'in Jericho'ya yanlışlıkla vurması (Vurduğu kişiyi Christian sandı) sonucu roll-up ile tuş etti. Maçtan sonra Trish Stratus, Jericho'ya saldırdı ve Christian ile birlikte ringden ayrıldılar. Backlash'de Jericho, Christian ve Trish'i handicap maçında yendi.Jericho Unforgiven'da Christian'ı yendi ve yedinci kez Intercontinental kemerini kazandı. (Edge sakatlandığı için kemer boşta ilan edilmişti.) Sonraki PPv şovu olan Taboo Tuesday'de taraftarlar Jericho'nun rakibi olarak Shelton Benjamin'i seçti ve Benjamin Intercontinental kemerini kazandı.Survivor Series'de, Chris Jericho, Randy Orton, Chris Benoit ve Maven takımı, Triple H, Batista, Edge ve Snitsky ile karşılaştı. Bu maçın özelliği yenen takımın her üyesinin bir hafta Raw'da Genel Menajer olacak olmasıydı. Maçı Jericho'nun takımı kazandı ve Genel Menajerlik sırası Jericho'ya geldiğinde, Jericho, Triple H'de olan World Heavyweight Championship kemerini boşta ilan etti. Bunun sebebi ise bir hafta önce yapılan kemer maçının berabere bitmiş olmasaydı. New Year's Revolution'da Jericho kendisinin de olduğu Triple H, Chris Benoit, Batista, Randy Orton ve Edge'in de bulunduğu Elimination Chamber maçı ayarladı. Shawn Michaels ise bu maç için özel hakemdi.Chris Jericho maçta Batista tarafından elendi.

Wrestlemania 21'da Jericho ilk Money in the Bank maçına katıldı. Bu maçı Jericho buldu ve WWE'de maçın yapılmasını kabul etti.Jericho, Shelton Benjamin, Chris Benoit, Kane, Christian ve Edge bu maçta mücadele etti ve kazanan Edge oldu. Backlash'de Jericho, Shelton Benjamin ile Intercontinental kemeri için karşılaştı ama kaybetti. 12 Haziran 2005'de Jericho, ECW One Night Stand PPv programında ilk maçını Lance Storm'a karşı yaptı. Jericho, "Y2J" yerine "Lionheart" gimmickini kullandı. Maçı Jason ve Justin Credible'ın karışmasıyla kaybetti.

Haziran'ın sonlarında Jericho bir kez daha heel oldu. Jericho, Christian'ın da bulunduğu WWE Championship için yapılan Triple Threat maçını John Cena'ya kaybetti. Çekişmeleri devam etti ve Summerslam'de bir kez daha kemer için maç yapıldı ama yine Cena kazandı. Bir sonraki gece yapılan Raw'da Jericho ve Cena bir kez daha karşılaştı ama bu bir "You're fired" maçıydı ve kaybeden kovulacaktı. Cena tekrar kazandı ve Raw Genel Menajeri Eric Bischoff (hikâye olarak) güvenlik ile Jericho'yu arenadan dışarı çıkarttı. Jericho her ne kadar yalvarsada bu bir işe yaramadı. WWE'nin resmi web sitesi uzun vadeli kontratı sona erdikten sonra Jericho ile kısa vadeli bir kontrat yaptıklarını ve 22 Ağustos'da John Cena ile olan maçından sonra kontratının bittiğini açıkladı. 25 Ağustos'da Jericho, WWE'den ayrıldığını web sitesinde yayınladı. John Cena ile olan maçının "şimdilik" son maçı olduğunu ve güreşe dönebileceğini, dönerse de tekrar WWE'ye katılacağını söyledi. Jericho'nun resmi web sitesi basın açıklaması ekledi. Fozzy ile turda olduğunu, rol aldığını, XM Radio şovunu sunduğunu, The Rock of Jericho, VH1'ın Best Week Ever programında gözükeceğini ve MuchMusic's Video on Trial programında konuk anlatıcı olacağını söyledi.


WWE ' ye Return ve RAW (2007-2009)


24 Eylül'de Jericho'nun dönüşü ile ilgili videolar yayınlanmaya başladı. Bu videolarda "Save Us" ve "2nd Coming" gibi yazılar yazıyordu. Jericho 19 Kasım 2007'de WWE'ye ve RAW brandine geri döndü. Randy Orton'ın promosunu böldü ve WWE kemerini alarak taraftarları Orton'dan kurtaracağını söyledi.

Resim

Jericho iki yıl aradan sonraki ilk maçını 26 Kasım'da olan Raw'da yaptı ve yeni bitirici hareketi Codebreaker ile Santino Marella'yı yendi. Armageddon'da Randy Orton ile WWE kemeri için maça çıktı. Jericho maçı John "Bradshaw" Layfield'ın kendisine saldırması sonucu diskalifiye ile kazandı ama kemer Orton'da kaldı. JBL ile çekişmeye başladı ve Royal Rumble' da karşılaştılar. Jericho maçı JBL'e sandalye ile vurması sonucu kaybetti. No Way Out'da Jericho dördüncü kez Elimination Chamber maçına çıktı. Shawn Michaels, JBL, Umaga ve Jeff Hardy'nin de bulunduğu maçı Triple H kazandı. 10 Mart'ta ki RAW ' da Jeff Hardy'yi yendi ve Intercontinental kemerini sekizinci kez kazandı.

9 Haziran'da olan RAW'da Jericho heel oldu ve Shawn Michaels'a saldırdı. Night of Champions' da Intercontinental kemerini Michaels yüzünden Kofi Kingston'a kaybetti. 28 Temmuz'da ki RAW ' da son olarak The Highlight Reel programını sundu. Unforgiven'da Shawn Michaels'a Unsanctioned maçında yenildi. Fakat gecenin ana maçına şampiyon CM Punk yerine dahil oldu ve World Heavyweight Championship kemerini kazandı. 22 Eylül'de kemerini CM Punk karşısında kafes maçında korudu. Daha sonra Jericho'nun No Mercy'de kemerini Michaels'a karşı koruyacağı açıklandı. Jericho kemerini No Mercy'de yapılan merdiven maçında korudu. Cyber Sunday' de Jericho kemerini Batista'ya kaybetti. Bu maçta özel hakem Steve Austin' di. Sekiz gün sonraki üç saatlik özel Raw şovunda kemerini kafes maçında geri aldı. Survivor Series'de kemerini John Cena'ya kaybetti. 8 Aralık Raw ' da yılın güreşçisi Slammy Award ödülünü kazandı. Armageddon'a kemerini Cena'dan geri almak için uğraştı ama başarılı olamadı.

12 Ocak 2009'da Stephanie McMahon (hikayede) onu kovdu. Sonra ki hafta McMahon, Jericho'yu kendisinden ve taraftarlardan özür diledikten sonra işine geri aldı. CM Punk'ı yenerek World Heavyweight Championship kemeri için yapılacak Elimination Chamber maçına katılmaya hak kazandı. No Way Out' da maça Rey Mysterio ile birlikte başladı ve Mike Knox'u eledi. Ayrıca Kane ve John Cena'nın da elenmesine yardımcı oldu. Jericho'yu, Mysterio eledi. Jericho The Wrestler filminin aktörü Mickey Rourke ve WWE Hall of Fame üyeleri ile çekişmeye başladı. Ric Flair, Roddy Piper, Jimmy Snuka ve Ricky Steamboat'a saldırdı ve meydan okudu. WrestleMania XXV'de yapılan maçı Jericho kazandı ama maçtan sonra Mickey Rourke, Jericho'ya saldırdı.


SmackDown! (2009)


13 Nisan RAW'da Chris Jericho, 2009 WWE Draft'ın bir parçası olarak SmackDown'a geçti. Raw'dan ayrılış konuşmasını yaparken Ricky Steamboat onun konuşmasını böldü, böylece ikisi arasında Backlash'de bir maç ayarlandı, maçı Jericho kazandı. SmackDown'a döndükten sonraki ilk maçı, Kane, Jeff Hardy ve Rey Mysterio'nun bulunduğu dört kişilik elinimasyon maçıydı, Jericho sandalye ile Mysterio'ya vurunca diskalifiye oldu ve maçtan elendi. Bu olay ikisi arasında çekişme başlattı, iki isim Judgment Day'de Mysterio'nun Intercontinental kemerinin ortada olduğu maçta karşılaştılar, maçı Mysterio kazandı. Fakat Extreme Rules'da yapılan maçı Jericho kazandı ve kemeri aldı, ayrıca Mysterio'nun maskesini çıkardı. Böylece Jericho, kemeri dokuzuncu defa kazanarak kendi rekorunu egale etti. 28 Haziran'a kadar bu kemeri bir yandan koruyup bir yandan Rey Mysterio ile mücadele eden Jericho The Bash'te kemerini Rey Mysterio'ya geri kaybetti. Aynı gece Teddy Long'a kızarak onu bir değişikliğe ikna etmiş oldu ve WWE Unified Tag Team Titles maçına Edge ile beraber katılarak takım kemerlerini onla kazandı. Sonrasında Edge sakatlandı ve The Legacy ile yapacakları maçta Jericho ortaksız kaldı. Gizli bir ortağı olacak olan Jericho bunu Night Of Champions şovunda maç öncesinde açıkladı. Big Show ile ortak olan Jericho'nun bu maçı kazanması sonrası Big Show RAW şovuna konuk olarak katılan Shaquille O'Neal ile kavga etti ve Shaq SummerSlam için onlarla Cryme Tyme arasında maç ayarladı. Jericho ve Big Show bu maçı kazandıktan sonra Breaking Point için bu sefer MVP ve Mark Henry ikilisiyle bir maç ayarlandı, bu maçı da Jericho ve Show ikilisi aldı. Bu sırada Batista SmackDown'a döndü ve açılış konuşmasını bölen kişi Jericho oldu. Batista önce Jericho ve sonra Big Show ile maç yaptıktan sonra Hell In A Cell için bir takım kemerleri maçı ayarlandı ve Batista ortağı olarak Rey Mysterio'yu seçti. Bu maçı da Chris Jericho ile Big Show kazandı ve ikili kemerlerini korudu.

Resim

Daha sonra Big Show'dan ayrı olarak World Heavyweight Championship kemeri için Undertaker ile çekişti ancak kazanamadı.Daha sonra TLC'de kemerleri Shawn Michaels ve Triple H'e kaybettiler. Big Show ile ayrılışları sonrası Royal Rumble 2010'a katılan Jericho o gece dönüşünü yapan Edge tarafından elendi ve maçı kazanamadı. Sonrasında Elimination Chamber maçına katılmaya hak kazandı ve bu maçta da Shawn Michaels'ın Jericho'nun son rakibi The Undertaker'a Sweet Chin Music vurması sayesinde World Heavyweight Championship kemerini kazanmış oldu. Sonrasındaki gece yapılan WWE RAW şovunda Edge Royal Rumble'ı kazanarak elde ettiği ana kemer hakkını Chris Jericho'da kullanmaya karar verdi ve Wrestlemania XXVI için Chris Jericho vs. Edge maçı ayarlanmış oldu.Bu maçı Jericho kazandı fakat maç sonrasında Edge Jericho'a sinirlenerek Spear çaktı ve o gece Money in the Bank çantasını Jericho üzerinde kullanan Swagger kemeri Jericho'dan aldı.


Raw 2010


Chris Jericho, Jack Swagger'a yenilip kemeri kaybettikten sonra çoğu maçı kaybetti. En son WWE kemeri için #1 Contender olmayı da kaçırınca hayal kırıklığına uğradı ve Randy Orton ile uğraşmaya başladı. En son Randy Orton tarafından kafasına ağır bir tekme yedi ve hastanelik oldu. Yediği Punt Kick'in ardından WWE ile arasındaki bağ koptu . Fozzy adlı müzik grubu ile uğraşmaya başladı.


WWE'ye Dönüşü - 2012

Resim


2011 yılının sonlarına doğru WWE'de bazı videolar yayınlanmaya başladı. Başta WWE'nin isteği dışı yayınlanıyormuş gibi gösterilse de sonralardan videolar şovlarda gösterilmeye başlandı. Videolarda bir kız ve bir oğlan vardı ve mekan okuldu. "İnsanlarım" "Kurtarıcı" "Dünyanın sonu" gibi laflar kullanılıyordu ve son video'da he is coming. Yazısı görüldü ve herkes Jericho'nun geleceğini anlar gibi oldu. 2 Ocak 2012 günü RAW şovunda WWE'ye geri döndü. Daha sonrasında ise Chris Jericho bu videoların gizemini açıklamadı . Direk olarak hedefini Punk'a yönlendirdi. Royal Rumble'ı, Sheamus'a kaptıran Chris Jericho , Punk ile uğraşmaya başladı . Elimination Chamber'da yediği Roundhouse Kick sonucu bayıldı ve maç dışı kaldı . Sonraki RAW şovunda 10 Man Battle Royal'i kazandı ve WrestleMania için maç biletini aldı. Şimdi ise neler olacağı tahmin edilemiyor..

4 Şubat 2012 Cumartesi

Dolph Ziggler Kariyer İnceleme | B&D


Dolph Ziggler Kariyeri

Resim


Gerçek adı:Nicholas Theodore "Nick" Nemeth
Doğum Tarihi:27 Temmuz 1980
Doğum Yeri:Cleveland , Ohio
Debut yılı:2004
İlişkisi:Stephanie Nicole Garcia(Nikki Bella)

Dolph Ziggler şu anda WWE'de RAW Brandında yer alıyor.Ring içinde Dolph Ziggler adını kullanıyor.WWE'de ilk olarak 2006 yılında Spirit Squad Stablesinin üyesi olarak göründü.Dolph çoğu WWE güreşcisi gibi WWE'den önce küçük bir federasyonda güreşti.WWE'nin alt yapısı olarak sayılan OVW ile 2004 yılında kontrat imzaladı.2005 yılında bir süre RAW Brandındaki Chavo Guerrero ile takıldı.OVW'da tekrar kısa bir süre takıldıktan sonra 2006 yılının Ocak ayında RAW Brandında Spirit Squad stablesine katılarak RAW'da debut yaptı.RAW'da bu stablede iken WWE Tag Team kemerini kazandı ama Kasım ayında tekrar OVW'ya gönderildi.2007 Eylül ayında Nemeth Florida Championship Wrestling'e yani FCW'ya atandı .Brad Allen ile birlikte FCW'da Tag Team kemerini bellerine taktılar. Daha sonra bu kemeri birde Gavin Spears ile beline taktı .Bu süreçten sonra Nemeth 2008 yılı Eylül ayında WWE'e nihai debutu için hazırlanmaya başladı . 2009 yılı Nisan ayında Bir SD şovunda Swagger konuşurken geldi ve onun şınav hareketiyle dalga geçti Rock'a saygı göstermeyerek birçok efsane güreşçinin ve seyircilerin beğenisini topladı.

Resim
Spirit Squad Hakkında Kısa Notlar

Spirit Squad stablesi o zamanlar WWE'de genç güreşcilerin kurduğu bir stabledir.Kenny, Johnny, Mitch, Nicky(Dolph) ve Mikey bu Stablenin üyesiydi.Stabledeki üyeler Jimnastik konusunda iyi olan kişilerdir.Maçlarında genellikle esnek hareketler yaparlar ve rakipleri yerdeyken seyircileri böyle coştururlar.23 Ocak 2006 yılında Jonathan Coachman'a Royal Rumble eleme maçında yardım ederek debut yapmışlardı.Spirit Squad daha sonra Vince McMahon ve HBK arasındaki rekabette de yer aldı.Vince McMahon'a yardımda bulunmaya çalıştılar ve HBK'ye karşı birkaç kez Handicap Match'da yer aldılar.Böylece heel olduklarını gösterdiler.3 Nisan'da RAW'da World Tag Team Championship maçında Kenny ve Mikey Spirit Squad üyelerinin yardımı ile Big Show&Kane takımı yenip kemerin sahibi oldular.Bu Spirit Squad Stablesi için ilk ve önemli bir başarıydı.Mayıs aylarında ise Spirit Squad Shawn Michaels'e bulaşmaya başladı.McMahon ile olan rekabette yer almaya devam ettiler.Michaels ile Handicap maçına çıktılar.Spirit Squad üyeleri sandalye ile HBK'nin dizine vurmaya başladılar.HBK'ye saldırırken HHH sledgehammer'ı ile gelip Spirit Squad üyelerine saldırdı ve bu sayede DX ile Spirit Squad üyeleri arasında bir feud başladı.DX ile Spirit Squad takımları arasında Vengeance 2006'da elimination handicap match düzenlendi ve bu muhteşem maçı DX kazandı.Spirit Squad takımı daha sonradan DX ile rekabetini sürdürürken aynı zamanda diğer takımlarla da kemerini korumak için maça çıktı.Bu takımlardan bazılarını sayarsak Jim Duggan ve Eugene, Charlie Haas ve Viscera, Snitsky ve Val Venis.Unforgiven ve Cyber Sunday gibi PPV'lerde önemli maçlarda yer aldılar.Ric Flair ile rekabate girdiler ve Cybe Sunday 2006'da Ric Flair ile takım kemeri maçına çıkcaklardı.Fakat Ric'in takım arkadaşı daha belli değildi.Fanların da desteği üzerine Roddy Piper Ric ile takım oldu ve bu maça çıktı.Spirit Squad bir stable olduğu için Ric'in de birkaç arkadaşa ihtiyacı vardı.Bu yüzden kenarda Dusty Rhodes ve Sgt. Slaughter yer aldı.Cyber Sunday'deki maça gelirsek o maçta Spirit Squad kemerini kaybetti.Efsanelerle rekabetlere girdiler.Daha sonradan Ric Flair&DX takımı 3 vs 5 Handicap maçında Spirit Squad'ı yendi.Stable böylece dağılmış oldu.Stablenin bazıları FCW'ya bazıları OVW'ya gitti ama şonradan WWE'ye geri dönen ve şu anda WWE'de önemli bir yere sahip olan tek Spirit Squad üyesi Dolph Ziggler.Fakat Spirit Squad üyeleri genç ve gerçekten çok yetenekli güreşcilerdi.WWE'de yollarına devam etseydiler şu sıralar Dolph gibi önemli bir yerde olurlardı.

Resim
Dolph Ziggler OVW ve FCW'ya Geri Dönüyor

Dolph Ziggler 17 Ocak 2007'de OVW'ya return yapıyor.Nick Nemeth ring ismi ile return yapıyor ve Spirit Squad'den takım arkadaşı olan Mike Mondo yada WWE'deki ring adı Mikey ile "Frat Pack" takımını kurdu.Daha sonradan Mike Kruel ile birlikte takılmaya başladılar ve Seth Skyfire, Shawn Spears.Cody Runnels üçlüsü ile feuda girdiler.Sonradan bu takım bozuldu ve Dolph OVW şovlarında Dark Matchlarda yer aldı.Sonradan Chris Cage, Bradley Jay ve Jake Hager gibi güreşcilerle güreşti.Ağustos ayında Mondo ile tekrar takım oluşturdular.Ağustos'un sonlarına doğru Mondo ile Dolph FCW'ya gittiler.Dolph debutunda "The Natural" gimmicki ile Hade Vansen'i yendi.Kasım ayında kısa süreliğine Big Rob'un yada TNA'da şu anda Rob Terry olarak bildiğiniz kişinin menejerliğini yaptı fakat bu çok uzun sürmedi.Daha sonrada Brad Allen ile takım oldu ve takım kemeri için feuda girdi.Eddie Colon(Epico) ve Eric Perez takımını 15 Nisan'da yendiler. FCW Florida Tag Team Championship kemerini birkez daha kazanmış oldu.Dolph sonradan RAW Dark Matchlarda göründü.R-Truth ve Kofi'ye kaybetti.FCW takımlar kemerini de Epico ve Perez'e kaybettiler.

Resim
Dolph WWE'de

15 Eylül 2008'de Dolph RAW'da tekrar debut yaptı ve backstagede kendini Dolph Ziggler olarak tanıttı.10 Ekim'de Dolph 30 gün uzaklaştırma aldı.17 Kasım'da RAW'a geri döndü.Rey ve HBK ile arasında birkaç olay oldu ve ilk maçında Batista ile 1 Aralık'da karşılaştı.Bu maçı Batista kazandı.Dolph ilk galibiyetini R-Truth'a karşı aldı.Maçı CO ile kazandı.Sonraki haftaki RAW'da Charlie Haas'i pin ederek maçı kazandı.15 Nisan 2009'da Smackdown'a draft oldu.Smackdown'daki debut maçında USC olan MVP'yi non title maçında yendi.Sonradan MVP ile birkaç maça daha çıktı.Great Khali ile kısa süreli rekabete girdi fakat Great Khali'ye sandalye ile saldırdı ve DQ ile yenildi.Sonraki haftalar Khali ile maça çıktı.Son maçlarında Khali'yi pin etti ve Khali ile Kane feudu başladı.Bu yüzden Dolph ile Khali feudu bitti.Dolph WWE'nin güzel divalarından biri olan Maria ile sevgili olmaya başladı ve backstagede birkaç kez göründüler.Dolph IC olan rey Mysterio ile feuda girdi.Rey Night Of Champions ve Summerslam'de Dolph'a üstünlük sağladı.Daha sonraki şovlarda Rey kemerini JoMo'ya kaybetti.Dolph JoMo ile feuda girmeye başladı.Hell ın A Cell'de kaybetti.26 Şubat 2010'da Smackdown'da Money in the Bank için eleme maçı oynandı.Bu maçta Dolph R-Truth ve JoMo'yu yendi.MITB'ye katılmaya hak kazandı ama MITB'de başarısız oldu.

Resim
Dolph'un Şampiyonluk Serüveni Başlıyor

aziran 2010'da Dolph Ziggler ve Vickie Guerrero arasında romantik bir hikaye başladı.9 Temmuz SmackDown!'da MITB maçına katılabilmek için bir 3'lü tehdit maçına çıktı.Rakipleri Chavo Guerrero ve MVP idi.Bu maçtan Dolph Ziggler galip ayrıldı fakat MITB maçında başarısız oldu.6 Ağustos SmackDown!'da Kofi Kingston'ı yendi ve ilk kez Intercontinental kemerine uzandı.SummerSlam'de,ilk kez kemerini korumak için maça çıktı ve Kofi'ye karşı kemerini korudu.Ziggler Night Of Champions'da bir kez daha kemerini korudu.Survivor Series geldiğinde Kaval ile feuda girmişti ve Survivor Series'te bu ikili maça çıktı.Kaval güzel maç çıkarmasına rağmen Dolph kemerini korudu.Kasım 2010 'da , Dolph Ziggler'i bir pro olarak NXT'ye atamışlardı .NXT çaylağı Jacop Novak'tı.TLC PPv'u geldiğinde bir Triple Threat maçta Jack Swagger ve Kofi Kingston'a karşı kemerini korudu.4 Ocak 2011 NXT'de Ziggler kraliyet ödülü kazandı ve yeni bir çaylak seçme hakkı kazandı.Byron Saxton'ı seçti. Bir önceki çaylağı olan Novak ise o gece elenen ilk kişi oldu.Bir sonraki SmackDown'da Ziggler,5 ay saltanat sürdürdüğü Intercontinental şampiyonluğunu Kofi Kingston'a kaybetti. Aynı gece Cody Rhodes , McIntyre ve Big Show ile yaptığı WHC #1 Contender'lık maçını kazandı.Royal Rumble için WHC maçına çıkmaya hak kazanan Dolph Ziggler,Royal Rumble'da ki maçı kaybetti.Vickie Guerrero'nun da yanında olmasına ve Edge'ye Spear'in yasaklanmasına rağmen yenilmekten kurtulamadı.Edge yakın arkadaşı Christian'ın kullandığı Killswitch ile maçı kazandı.4 Şubat SmackDown'da SmackDown Geçici Genel Müdürü Vickie Guerrero,Dolph'un rakibi Edge'e Spear hareketini yasakladı . Fakat Edge bu hareketi kullandı ve Vickie tarafından kovuldu.Ziggler'i otomatik olarak şampiyon ilan etti.Ziggler'ın çaylağı Bryon Saxton'da NXT'de 1. seçildi.Ziggler'ın,Edge ile çektiği rövanş maçını Ziggler kazandı.Fakat bu saltanat sadece 11 dakika sürdü.Maçtan sonra Ziggler SmackDown!'dan kovuldu.7 Mart RAW şovunda Ziggler RAW kadrosunun yeni üyesi olarak tanıtıldı ve tekli maçta Morrison'ı yendi . SmackDown'dan atılmış olan Ziggler'a Guerrero'da eşlik etti fakat RAW kadrosuna katılmak zorunda kaldı.Ziggler ve Guerrero ; John Morrison Trish Stratus ve konuk yıldız Jersey " Snooki " Shore ile tartıştılar. LayCool geldi ve onlarda tartışmaya katıldı.WM 27 için bir maç belirlenmiş oldu.18 Nisan RAW şovunda Vickie anlam veremediğimiz şekilde Ziggler'ı " Yeni ve gelişmiş " olarak tanıttı.Ve o an gördük kü Ziggler yeni bir saç stili ile gelmişti. Kısa ve kahverengi saçlarıyla çıkmıştı karşımıza. Evan Bourne'i tekli maçta mağlup etti.Fakat 23 Mayısta ki RAW şovunda tekrar eski saçlarıyla karşımıza çıktı.Dolph Ziggler,ilk çıktığı USC maçını kazandı ve yeni United States şampiyonu oldu.CP'da ve 30 Mayıs RAW'da Kofi'yi yenerek kemerini korudu.Bir sonraki RAW programında tekrar Kofi ile maç yaptı ve DQ ile kazandı.Alex Riley ile çekişmede olan Ziggler kemerini savunmak için Swagger , Riley , Morrison'a karşı Night of Champions'da kemerini korudu.O gece Vickie aynı zamanda Swagger'ında resmi menejeri olmuştu.Swagger ile Dolph arasında kısa bir çekişmeden sonra takım oldular ve Air Boom ile çekişmeye başladılar.Fakat buna rağmen Dolph ile Jack arada tartışıyordu.Dolph Hell in a Cell'de hem takım maçına hemde USC maçına çıktı ve kemerini yine korudu.TLC'de Ziggler , Ryder'a karşı kemerini kaybetti.Çoğu kişi Ziggler'in daha da yükselmesi gerektiğini biliyordu ve bu yüzden kemeri kaybettiğini düşünüyordu.Ziggler bu sıralar Punk ile de maça çıkıyordu ve Punk'ı Chicago'da yenip adeta gövde gösterisi yapmıştı.Tabi bunda Lautinaitis'in de katkısı olmuştu.Dolph sonraki haftalar da CM Punk'a karşı üstünlük kurdu ve Royal Rumble'da kemer maçına çıkma hakkı kazandı.Maçın özel hakem Laurinaitis olacaktı ve Laurinaitis'in GM'liğini kaybetme olasılığı vardı.Royal Rumble günü geldi ve Dolph ile Punk maçı başladı.Muhteşem maçın sonunda CM Punk kemerini korudu.Dolph aynı gece Royal Rumble maçına da katıldı fakat elendi.Dolph sonraki RAW'da kemer feudundan uzaklaşmış gibi görünüyordu ve şu anda WWE'de gelecek vaad eden bir güreşci olarak görünüyor.


Finishing moves:
-Jumping Russian legsweep
-Leaping reverse STO
-Sleeper hold
-Zig-Zag 

Signature Moves:
-Bridging German suplex
-Corner splash
-Crucifix pin
-Dropkick
-Fireman's carry gutbuster
-Fireman's carry takeover
-Headlock
-Inverted body slam
-Jumping elbow drop
-Leg drop bulldog
-Neck snap
-Scoop powerslam
-Sitout facebuster
-Superkick
-Swinging neckbreaker


Başarılar:
*İntercontinental Champion (1 kere)
*World Heavyweight Champion (1 kere)
*Tag Team Champion with Nexus (1 kere)
*Slammy Awards:Feud of The Year (1 kere)
*Triple Crown Champion (1 kere)
*Power 15 ; 2th (3 kere)
Power 15 ; 4th (3 kere)
*Power 15 ; 5th (1 kere)

Yazarlar:Chance of Dream(Deniz Yılmaz) - Hardcore Country(Burak İncirkuş)

Cody Rhodes Kariyeri | B&D


Cody Rhodes Kariyeri




Gerçek adı:Cody Runnels
Doğum Tarihi:30 Haziran 1985
Doğum Yeri:Marietta, Georgia
Debut yılı:2006

Cody Rhodes Profesyonel güreşci ve aynı zamanda aktördür.Gerçek adı Cody Runnels olsa da daha çok ring adı ile yani Cody Rhodes adı ile bilinir.WWE'de Smackdown brandında yer alıyor ve Intercontinental kemerinin sahibi.Cody'nin üvey kardeşi Goldust ve babası Dusty Rhodes de güreşcidir.Dusty çok eskiden güreşiyordu.Goldust ise şovlarda çok az görünüyor.Cody ilk başlarda babasının desteği ile hakemlik yaptı.Cody ilk olarak 2006 yılında WWE'nin gençleri görmek için alt yapı olarak kullandığı federasyon olan OVW'da güreşmeye başladı.OVW'da hep tekli hem de takımlı mücadelelerde ön plana çıktı.Çeşitli şampiyonluklar kazandı.Bunlardan en önemlisi OVW Heavyweight şampiyonluğuydu.Cody 16 Temmuz'da WWE'nin TV şovlarında debutunu yaptı.2007 yılının Kasım ayında Hardcore Holly ile birlikte ilk kemerini yani World Tag Team şampiyonluk kemerini kazandı.Bu kemeri uzun bir süre korumayı başardı.2008 yılında Ted Dibiase ile takım kurdu.29 Haziran'da Ted Holly'nin yanından Dibiase'nin yanına geçti.Çok geçmeden onla birlikte de kemer feuduna girdiler.Kemeri de almayı başardılar.2009'un Ocak ayında yeni bir ittifak kurdular.Cody ve Ted Randy Orton ile birlikte The Legacy takımını kurdu.Cody 2010'un Nisan ayında Smackdown'a draft oldu.Orada Drew McIntyre ile takım oldu ve WWE Tag Team kemerini bir kere de onunla aldı.Daha sonradan Drew ile de takımı bozdu ve 2011 yılında Ezekiel'i yenip Intercontinental kemerini aldı.

Ohio Valley Wrestling

Rhodes, Ağustos 2006 ortalarında Shawn Spears ile takım oluşturdu ve Deuce 'n Domino ile OVW Tag Team Championship için çekişmeye başladılar. 18 Ekim ve 13 Aralık 2006 da bu kemerleri onlardan iki kez aldılar. Rhodes ve Spears takım şampiyonlarıyken araları açılmaya başladı. İki isim Spears' ın, Rhodes' un tekli kariyerindeki başarıları kıskanması sonucu çekişmeye başladılar. Rhodes, 17 Şubat 2007'deki house show'da OVW Heavyweight Championship' i Paul Burchill' den kazanınca araları açıldı, Rhodes bu kemeri bir gün sonra tekrar Paul Burchill' e kaybetti. Spears' da buna yanıt olarak OVW Television Championship' i kazandı. 11 Nisan'da takım kemerlerini kaybettiler. Rhodes, 6 Temmuz 2007' de eski takım arkadaşı, yeni düşmanı Spears' ı yendi ve yeni OVW Television Champion oldu. Bir hafta sonra kemeri Spears' a kaybetti.

Resim
World Wrestling Entertainment Kariyeri Başlıyor !

30 Haziran 2007'de Rhodes, "Cody Rhodes" ismiyle SmackDown şovundan önce maça çıktı ve Daivari' yi yendi. 2 Haziran RAW şovunda , Cody Rhodes, Dusty Rhodes ve Randy Orton ile arka alanda konuşurken yer alarak televizyonda ilk görünüşünü yaptı. Bu konuşmada Orton, Cody' e kendini tanıttı ve babasına (Dusty Rhodes) ona saygı duymadığını göstermek için tokat attı. 9 Haziran RAW şovunda ise Rhodes, Orton'a tokat attı ve bir sonraki hafta iki isim karşı karşıya geldiler. Bu Rhodes'un ilk WWE maçıydı ama kaybetti. The Great American Bash'de Orton tarafından saldırıya uğrayan babasına yardım etti. Sonraki gece yapılan RAW 'da Rhodes, Orton'a meydan okudu fakat yine kaybetti. Orton, Shawn Michaels ve Rob Van Dam'e de yaptığı gibi kariyerini bitirmek için Rhodes'un babasına da Punt Kick yaptı .Cody Rhodes'un sonraki hikayesi, Daivari ile rekabete girmek oldu. 30 Haziran RAW' da Rhodes onu yendi ve kovulmaktan kurtuldu. Bu rekabetin ortasında, The World's Greatest Tag Team ile de çekişmeye başladı. Takımın iki üyesi Shelton Benjamin ve Charlie Haas'ı tekli maçlarda yendi. İki çekişme birleştirildi, Rhodes, Paul London ve Brian Kendrick ile birlikte, The World's Greatest Tag Team ve Daivari' yi altı kişilik takım maçında yendiler. Bir hafta sonra, Cody Rhodes ve Mickie James takım olup Daivari ve Jillian Hall' ı yendiler. Bu maçta Rhodes, Daivari'yi Snap DDT ile tuş ederek galibiyeti takımına kazandırdı.Bu olaylardan 3 hafta sonra, Hardcore Holly ile çekişti ve ona üç kere yenildi.Maçlarında Holly' i inatla zorlaması sonucu Rhodes , Holly' nin saygısını kazandı ve iki isim takım oluşturdular. Alabama Slam ile Paul London ve Brian Kendrick takımı ve The Highlanders takımını yendiler. Böylece World Tag Team kemerleri için maça çıkma hakkı elde ettiler. Survivor Series' de takım kemerleri için Lance Cade ve Trevor Murdoch ile mücadele ettiler ama başarılı olamadılar. Aynı zamanda bu Rhodes'un televizyondaki ilk kemer ve PPv maçıydı. 19 Kasım 2007'de, Hardcore Holly ile dördüncü kez karşılaştı ve bu kez maçı kazandı. Maçtan sonra Randy Orton ikisine de saldırdı.10 Aralık 2007' de , RAW' un 15.yıl kutlamasında, Rhodes ve Holly, Lance Cade ve Trevor Murdoch takımını yenerek kemerleri kazandılar. Bu Rhodes'un WWE'deki ilk kemeriydi. Bir sonraki hafta kemerlerini korudular. Santino Marella ve Carlito, Paul London ve Brian Kendrick takımlarına karşı da kemerlerini başarıyla korudular. Mayıs ayında Ted DiBiase, Rhodes ve Holly ile çekişmeye başladı. Ted DiBiase, WWE güreşçisi olarak ilk maçında onların kemerlerini almak istiyordu.
Resim
The Legacy Dönemi!

29 Haziran Night of Champions' da Cody Rhodes, Hardcore Holly' e saldırdı ve DiBiase' nin partneri olduğunu açıkladı.Böylece Rhodes, heel olmuş oldu. Takım Kemerleri bir ay kadar tuttuktan sonra, 4 Ağustos'ta John Cena ve Batista' ya kaybettiler. Sonraki hafta kemerlerini geri aldılar. Rhodes ve DiBiase ikilisine Manu'da katıldı ve bu üçlü, ikinci jenerasyon starların oluşturduğu grubu kurdular. 27 Ekim 2008 Raw şovunda kemerlerini CM Punk ve Kofi Kingston' a kaybettiler.

Bu sırada, Rhodes, DiBiase ve Manu, Randy Orton ile bir hikayeye girmeye başladılar, Orton onları aşağılamaya ve eleştirmeye başladı, ayrıca 3 Kasım RAW şovundada DiBiase' ye saldırdı. Survivor Series'de, Rhodes, Orton'ın kaptanlığını yaptığı Eliminasyon maçına katıldı ve Orton ile birlikte elenmeden kalan tek kişi oldu. Rhodes ve Manu, Orton'ın ittifak teklifini kabul ettiler. Kendilerini "The Legacy" olarak Triple H ve Batista' ya karşı yaptıkları handicap maçında tanıttılar. Orton, Legacy üyelerini denemeye başladı ve iki hafta sonunda Manu ve Sim Snuka gruptan atıldı. 12 Ocak'ta, Manu ve Snuka, dönüşünü yapan DiBiase ile birlikte Rhodes'a Orton'a saldırması için bir şans verdiler ama Rhodes kabul etmedi. Manu ve Snuka, Orton'a saldıracakken DiBiase, Manu ve Snuka' ya saldırarak Orton ve Rhodes' a katıldı ve The Legacy' nin üyesi oldu. 26 Nisan Backlash'de, Rhodes, DiBiase ve Orton ; Triple H, Batista ve Shane McMahon takımını yendi ve maç kuralına göre Orton, WWE kemerini aldı. 17 Mayıs Judgment Day'de Batista ve Orton arasındaki mücadelede Orton'a yardım ettiler ve Batista bu maçı DQ olarak kazandı.Sonraki şovlarda Randy Sheamus ile rekabete girdi.Cody ile Ted bir maçta Randy'e yardım etmek isterken hakem bunu gördü ve DQ kararı ile maçı Sheamus'a verdi.Randy buna çok sinirlendi.Ted ile Cody özür dilese de Randy onlara RKO çekti.Sheamus'a da aynı şekilde RKO yaptı.Elimination Chamber maçında da yine Randy'e yardım edeceklerine başına bela oldular.Sonraki RAW şovlarında Randy bu ikiliye saldırdı.Wrestlemania'ya maçları eklendi.3'lü bir maç oldu ve bu maçı Randy Orton kazandı.

Resim
"Dashing" ve "Undashing" Cody Rhodes[2010 ve sonrası]
2010 draftlarda önemli draftlar oldu ve bunlardan birisi de Cody Rhodes'in Smackdown'a draftıydı.Aslında Cody o zamanlar çok ön plana çıkmamıştı ama yeteneği bakımından önemli bir drafttı.30 Nisan'da Smackdown brandında debutunu yaptı ve ilk maçınca John Morrison'u yendi.Onu takip eden hafta Cody Rhodes WWE Intercontinental Kemeri için yapılan turnuvaya katıldı.Ancak yarı finalde Christian'a yenildi ve turnuvada saf dışı kaldı.1 Haziran geldiğinde Cody Rhodes'e NXT'de bir Rookie verileceği belli oldu.NXT'nin 2. sezonunda Cody Rhodes'in rookiesi 3. Jenerasyon Husky Harris oldu.25 Haziran'da Cody Rhodes Smackdown'da yeni gimmicke doğru yöneldi.Kendine "Dasging" olarak hitap edilmeye başladı ve cildini neredeyse her Smackdown şovunda bir promo ile övdü.Artık maçlara sırtında aynası olan bir ceket ile geliyordu ve aynada yüzüne bakıyordu.Yüzüne yumruk yediğinde bile dışarı çıkıp aynaya bakıyordu.Eylül ayında Christian ve Drew arasında olacak maçtan önce Christian'a saldırdı.Sonraki şovlarda Matt Hardy'e de saldırdılar.Eylül ayında yapılan Night Of Champions PPV'sinde Tag Team kemeri için Tag Team Turmoil match vardı.The Hart Dynast,Usos,Santino&Kozlov,Evan&Mark takımlarının katıldığı maçta yer aldılar.O zamanlar kemer The Hart Dynasty'deydi.Drew ile Cody bu maçı kazandı ve WWE Tag Team kemerinin yeni sahipleri oldular.Bragging Rights PPV'sinde kemeri Nexus'tan Otunga ve Cena ikilisine kaybettiler.29 Ekim'deki Smackdown şovunda takım maçını kaybettiler ve böylece bu takım da bozulmuş oldu.Ocak 2011'de Cody Rhodes Rey ile karşılaştı ve maç sırasında Rey'in dizliği Cody'nin yüzüne geldi ve Cody'nin burnu kırıldı.Cody artık "Dashing" ünvanı ile takılamıyordu çünkü maske takmak zorunda kalacaktı.Cody Royal Rumble ve Elimination Chamber PPV'lerinde TV'de görünmedi.25 Şubat'da yüzünde koruyucu bir maske ile dönmüştü.Rey'den sinirini çıkarmaya çalışmıştı ve Rey'i uzun süre dövmüştü.En son da Rey'in maskesini çıkarmıştı fakat Rey yerde yüzünü kapadığı için görünmedi.Sonraki şovlarda Cody maskesini avantaja çevirdi ve bazı maçlarda rakibinin suratına vurarak maçı kazandı.Cody Rey ile uzun süre feuda girdi ve sonunda 3 Nisan'daki Wrestlemania PPV'sinde karşılaştılar.WWE hatta güreş dünyasındaki en önemli şov diyebiliriz.Bu maçı Cody yine hakemin görmediği bir anda maskesini Rey'in yüzüne vurarak kazandı.Sonraki şovlarda feud daha da alevlendi ve Extreme Rules'de tekrar karşılaşma kararı aldılar.Mayıs ayındaki bu PPV'yi ise Rey Mysterio kazandı.Sonraki Smackdown şovlarında Cody yanında adam getirmeye başladı.Getirdiği adamlar seyircilere kese kağıdı dağıtıyordu ve seyirciler de onu takıyordu.Ayrıyeten maçta yendiği kişilere o kese kağıdını takıyordu.Bu uzun sürdü.Sonraki programlarda Cody'i çok zorlu bir mücadele bekliyordu.Kemerini 10 kişiye karşı koruması lazımdı.En son Sheamus'u eledi ve kemerini korudu.Fakat çoğu kişi o maçta Cody'nin kemerini kaybedeceğini düşünüyordu.Rhodes Smackdown'da yardımcı adamların yanında eskiden Legacy'den takım arkadaşı olan Ted Dibiase ile tekrar takım oluşturdu.20 Mayıs'ta birlikte ringe geldiler.Sin Cara ve Daniel Bryan ile feuda girdiler.Sırada Money In The Bank PPV'si vardı.Cody çantayı alıp WHC'yi kazanmak istiyordu ama güzel maçın sonunda kazanan Daniel Bryan olmuştu.Aslında Cody çantayı alması beklenen güreşcilerden birisiydi ve WHC'yi rahat alabilecek birisiydi.9 Ağustos'daki Smackdown'da Cody Rhodes Ezekiel Jackson'ı yendi ve Intercontinental kemerinin yeni sahibi oldu.Aslında bu çok anide olan bir olaydı kimse o sıralar Ezekiel'i yeneceğini düşünmüyordu.Bu Cody Rhodes için WWE'de çok önemli bir kemerdi çünkü Cody ilk kez tek başına bir kemer kazanmıştı.Bu kemeri kazandıktan sonraki Smackdown şovunda Ezekiel Jackson ile rematcha çıktı ve bu maçta Ezekiel Jackson'ı yendi.Bu sıralar bir feud tekrar alevlenecek gibi oldu.Rhodes ve Ted birlik olup Randy Orton'a saldırmaya başladılar.Bir maçta Ted ile Randy karşılaştı ve maçı Randy Orton kazandı.Cody Rhodse buna çok sinirlendi ve maç sonu Ted Dibiase'ye saldırdı.Böylece bu takım bozulmuş oldu ve Cody ile Ted arasında bir feudun olacağı belli oldu.Saldırdıktan sonra Ted'e kese kağıdını takmayı da ihmal etmemişti.Bu ikili Night Of Champions PPV'sinde karşı karşıya geldi.Intercontinental kemeri bu maçta ortadaydı.Maçı Cody Rhodes kazandı ve kemerini korumayı başardı.Cody artık yeni bir feuda yönelmeye başlamıştı.Aslında bu feud önceden de olmuştu ama tekrar alevlendi.Ama bu sefer yanında Ted yoktu.Cody Randy ile Smackdown'da maçlara çıkmaya başladı.Bazı maçlarda Randy'e saldırdı.9 Eylül'deki Smackdown şovunda Cody Rhodes Randy Orton'a yenildi.Fakat Cody bunun intikamını almak için elinden geleni yaptı ve 12 Eylül'deki RAW Supershow'da tekrar karşılaştılar.Bu maçta Mark Henry geldi ve Randy Orton'a saldırdı.23 Eylül'deki Smackdown şovunda Cody Rhodes Randy Orton'ı DQ ile yenmeyi başardı.Bu maçta yine Cody'nin maskesi iş başındaydı.Maç sonunda Randy Orton Cody Rhodes'dan sinirini alamadı ve çok uzun süre onu dövdü.Bu bölümlerin çoğu TV'de gösterilmedi çünkü Cody'nin yüzü zile çarpmıştı ve çok kan akmıştı.Sonraki Smackdown'da Cody o yaranın kapanması için 9 dikiş atıldığını iddia etti.2 Ekim'deki Hell İn A Cell PPV'sinde Cody Rhodes yeni kemeri ile debut yaptı.Intercontinental kemerini değiştirmişti.1980'lerdeki Intercontinental kemerini getirdi ve kemeri ilk olarak John Morrison'a karşı korudu.Bazı kesimler bu değişimi güzel karşılasa da bazı kesimler buna karşı çıktı.Sonraki Smackdown şovlarında Cody Randy Orton'a saldırmaya devam etti.WH kemerinin sahibi Randy ile Intercontinental kemerinin sahibi Cody Rhodes Smackdown'da birbirine saldırmaya devam ediyordu.Randy Orton kemerini bir süre sonra kaybetti ve Vengeance'de Cody ile maça çıktı.Bu maçta Intercontinental kemeri ortada değildi yani non title maç türüydü.Bu maçta Cody Rhodes Randy Orton'u yendi.4 Kasım'daki Smackdown'da ise Randy Orton ve Cody arasında Street Fight maçı oldu.Bu maçı Randy Orton kazandı ve ikili arasındaki feud da bitmiş oldu.14 Kasım'daki RAW Supershow'da Cody maskesiz olarak geldi ve böyleci Cody'nin maskeli gimmicki bitmiş oldu.Cody Rhodes Survivor Series'deki maçta Team Barrett takımında yer aldı.Rakipleri Team Orton'dı ve maçı Team Barrett kazandı.Sona kalıp Survivor olan isimler ise Cody Rhodes ile Wade Barrett'ti.Rhodes sonraki Smackdown şovlarında Booker T ile bir rekabet yaşadı.Booker T spiker masasında iken Cody onun üzerine su şişesini döktü.Böylece feud alevlendi.Smackdown şovlarında Booker birkaç kez maç için hazırlanmıştı fakat Cody Rhodes maçtan önce ona saldırmıştı ve bu yüzden bu maç bir türlü olmamıştı.TLC'ye kadar böyle devam etti ve TLC'de bu ikili arasında kemer maçı düzenlendi.Maçtan önce Cody Booker'a saldırsa da Booker bu sefer maça çıktı.Uzun süre güreşmemesine rağmen güzel maç çıkardı ama Cody Rhodes onu yenerek kemerini korumayı başardı.Sonraki Smackdown şovlarında da kemerini korudu.En son Booker Cody'i yendi.Bir Smackdown şovunda Cody Rhodes üvey abisi Goldust'a saldırdı.Royal Rumble 2012'de Cody Royal Rumble maçında yer aldı.Maça 6. sıradan geldi ve ringde en uzun süre kalan isimlerden birisi oldu.Tam 40 dakika ringde kaldı.Maçta onu eleyen kişi Big Show oldu.


Finishing moves
-Cross Rhodes
-The Silver Spoon DDT


Signature moves
-Alabama slam
-Beautiful Disaster (Springboard kick)
-Bulldog, sometimes from the second rope
-Crossbody, sometimes from the top rope
-Dropkick
-Front suplex
-Knee drop
-Moonsault
-Russian legsweep
-Wheelbarrow suplex


Başarılar:
-World Tag Team Championship (3 kere) – Hardcore Holly (1) ve Ted DiBiase (2)
-WWE Intercontinental Championship (1 kere)
-WWE Tag Team Championship (1 kere) – Drew McIntyre
-OVW Heavyweight Championship (1 kere)
-OVW Southern Tag Team Championship (2 kere) – Shawn Spears
-OVW Television Championship (1 kere)



Hazırlayanlar : Burak İncirkuş & Deniz Yılmaz